31.12.16

Για «ενότητα» μιλάει η Μέρκελ...

Περισσότερη ενότητα και ενίσχυση της δημοκρατίας για την ερχόμενη χρονιά ευχήθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος στο...
πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της παρατηρώντας ότι το 2016 κεκτημένα όπως η Ε.Ε. και η κοινοβουλευτική δημοκρατία τέθηκαν σε αμφισβίτηση.

Η Άγκελα Μέρκελ παραδέχτηκε ότι «η Ευρώπη είναι αργή και κοπιαστική. Αλλά εμείς οι Γερμανοί δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε ποτέ να μας βαυκαλίσουν ότι ένα ευτυχισμένο μέλλον θα μπορούσε ποτέ να επιτευχθεί όταν ένα έθνος βαδίζει μόνο του».

Υπογράμμισε ότι «η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία» για να υποστηρίξει την «ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα, στο Βερολίνο».

Η Μέρκελ που είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία στη προεδρία της χώρας της το 2017, περιέγραψε το 2016 ως μία χρονιά που καλλιέργησε σε αρκετούς την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει έρθει «τα πάνω κάτω». Παρότρυνε επίσης, τους Γερμανούς να αποφύγουν το λαϊκισμό και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει έναν ηγετικό ρόλο έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα», δήλωσε...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: