5.12.16

«Έναν μισθό και βλέπουμε»...

Αποτέλεσμα εικόνας για MEGA channel μέτοχοι
για να παραμείνει εν ζωή το Mega...

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του Mega. Με τις τράπεζες να κρατάνε κλειστή τη ροή του χρήματος, ο Φώτης Μπόμπολας -μπροστά στον φόβο από τη Δευτέρα μόνο κάρτα με το λογότυπο του Mega να...
υπάρχει στην οθόνη- δήλωσε πως θα διαθέσει ποσό 1.000.000 ευρώ έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου για να πληρωθεί ένας μήνας από τους επτά (!) που χρωστάει το κανάλι στους εργαζόμενους. Παράλληλα πληρώθηκε από την πλευρά Βαρδινογιάννη ποσό 245.000 ευρώ για εισφορές στο ΙΚΑ, ενώ καταβλήθηκαν και οι ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο.

Η πίστωση στους λογαριασμούς των εργαζομένων θα γίνει ως και τη Δευτέρα, αναμένεται, δε, αν θα υπάρξει ανταπόκριση και από την πλευρά Βαρδινογιάννη για την καταβολή 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αποπληρωθεί ένας μήνας ακόμη, ενώ ανοικτό παραμένει και το ζήτημα του δώρου των Χριστουγέννων, με τους μετόχους να ελπίζουν πως θα απελευθερωθούν χρήματα από τους δεσμευμένους λογαριασμούς.

Το πρόβλημα για το Mega παραμένει διότι, σύμφωνα με τις τράπεζες, οι μέτοχοι δεν ανταποκρίνονται σε όσα έχουν συμφωνηθεί. Η βασική υποχρέωση είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά, τουλάχιστον, 15.000.000 ευρώ. Οι μέτοχοι ανταπαντούν πως με τα χρήματα που καταβλήθηκαν για τη μισθοδοσία έχουν μπει στο ταμείο ήδη 3.4000.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν δεσμευμένα στους λογαριασμούς 38.000.000 ευρώ συν 5.000.000 ευρώ από διαφημιστικά έσοδα. Οι τράπεζες από την πλευρά τους ζητούν τη χρονική επέκταση της δέσμευσης επί της ταινιοθήκης και την ενεχυρίαση μετοχών σε Digea και Τηλέτυπο Κύπρου για να αποδεσμεύσουν 2,5 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς factoring.

Το κυριότερο για τις τράπεζες είναι πως δεν έχουν αρθεί οι λόγοι για τους οποίους δέσμευσαν τους λογαριασμούς. Περιμένουν να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κοντά στα 20.000.000 ευρώ, επενδυτές με φερεγγυότητα και ένα νέο business plan. Το τελευταίο έχει αρχίσει να συντάσσεται εκ νέου, καθώς εγκαταλείπεται αυτό που συνέταξε ο Θ. Φιλιππόπουλος τον περασμένο Μάιο. Επίσης, τόσο οι μέτοχοι όσο και οι τράπεζες θέτουν θέμα… αδειοδότησης του καναλιού. Οι μεν δεν θέλουν να βάζουν χρήματα σε μια επιχείρηση που μπορεί να κλείσει, ενώ οι δε πιστεύουν πως θα χάσουν τα ποσά που έχουν δεσμεύσει...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: