31.12.16

Οι ευχές του Ομπάμα...

φωτογραφία: AP images ...ο απολογισμός και το μήνυμα στον Τραμπ...

Τις ευχές του προς το λαό της Αμερικής απέστειλε ο Μπάρακ Ομπάμα, με έναν μικρό απολογισμό του...
έργου του, αλλά και υπενθύμιση όλων όσων παρέλαβε.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισήμανε ότι μέσω της διπλωματίας, η κυβέρνησή του έδωσε τέλος στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με το λαό της Κούβας και  υπέγραψε τη συμφωνία για το κλίμα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, αλλά και να βελτιώσουν όσα έχουν επιτύχει.

Αναλυτικά η δήλωση του Μπάρακ Ομπάμα:

«Καλή χρονιά σε όλους. Καθώς γυρίζουμε τη σελίδα σε ένα χρόνο για να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα έχετε κάνει για να γίνει η Αμερική ισχυρότερη αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Μόλις πριν από οκτώ χρόνια, ενώ ετοιμαζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντά μου, η οικονομία μας έφτανε σο χείλος της ύφεσης.
Σχεδόν 800.000 Αμερικανοί έχαναν τη δουλειά τους κάθε μήνα. Σε ορισμένες κοινότητες, σχεδόν ένα στα πέντε άτομα ήταν εκτός εργασίας.
Σχεδόν 180.000 στρατιώτες υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ακόμη καταζητούνταν. Και σε προκλήσεις από η υγειονομική περίθαλψη και η κλιματική αλλαγή, αναβάλλαμε τις αποφάσεις για πάρα πολύ καιρό.

Οκτώ χρόνια αργότερα, έχετε πει μια διαφορετική ιστορία.
Έχουμε μετατρέψει την ύφεση σε ανάκαμψη.

Οι επιχειρήσεις μας έχουν δημιουργήσει 15,6 εκατ. νέες θέσεις εργασίας από τις αρχές του 2010 - και φέραμε περισσότερες θέσεις εργασίας από όλες τις άλλες μεγάλες προηγμένες οικονομίες μαζί.
Η ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει προσθέσει σχεδόν 700.000 θέσεις εργασίας, και παράγει περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Η φτώχεια μειώνεται. Τα εισοδήματα αυξάνονται.
Στην πραγματικότητα, το περασμένο έτος, το μέσο εισόδημα ενός νοικοκυριού αυξήθηκε κατά 2.800 δολάρια, με περισσότερο ευνοημένα τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα παρά τα υψηλά.

Είκοσι εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί γνωρίζουν την οικονομική ασφάλεια της υγειονομικής περίθαλψης.

Το ποσοστό αποφοίτησης των παιδιών μας βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Φέραμε πίσω 165.000 στρατιώτες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, και εξουδετερώσαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μέσω της διπλωματίας, τερματίζουμε το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν, ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο με το λαό της Κούβας, και φέραμε σχεδόν 200 έθνη σε μια συμφωνία για το κλίμα που θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη για τα παιδιά μας.

Σχεδόν κάθε χώρα στη Γη βλέπει την Αμερική ισχυρότερη και πιο σεβαστή σήμερα από ό, τι πριν από οκτώ χρόνια. Και η ισότητα του γάμου είναι επιτέλους πραγματικότητα από ακτή σε ακτή.

Έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο ως χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Και εδώ είναι το θέμα: τίποτε από αυτά δεν ήταν αναπόφευκτο. Ήταν το αποτέλεσμα δύσκολων επιλογών που κάναμε, και το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της ανθεκτικότητας σας. Και το να κρατήσουμε την Αμερική σε πρόοδο είναι ένα έργο που επιφορτιζόμαστε όλοι μας.

Η διατήρηση η βελτίωση όλων όσων έχουμε επιτύχει - από τη βοήθεια σε περισσότερους νέους ανθρώπους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στον τερματισμό των διακρίσεων που βασίζονται σε προϋπάρχουσες συνθήκες, στην ενίσχυση των κανονισμών για την Wall Street, την προστασία αυτού του πλανήτη για τα παιδιά μας – θα χρειαστεί να δουλέψουμε γι’ αυτά όλοι μαζί.

Γιατί αυτή ήταν πάντα η ιστορία μας - η ιστορία απλών ανθρώπων που συνασπίζονται στο σκληρό, αργό, μερικές φορές απογοητευτικό, αλλά πάντα ζωτικής σημασίας έργο της αυτοδιοίκησης.

Ήταν το προνόμιο της ζωής μου να υπηρετήσω ως ο Πρόεδρος σας.
Και ενώ προετοιμάζομαι για να αναλάβω τον ακόμα πιο σημαντικό ρόλο του πολίτη, να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα μαζί σας σε κάθε βήμα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα πάντα θα προσπαθεί να αντεπεξέρχεται στην απίστευτη υπόσχεση της ίδρυσή μας - ότι όλοι μας γεννηθήκαμε ίσοι, και όλοι μας αξίζουμε κάθε ευκαιρία να ζήσουν τα όνειρά μας.

Ευχές από την οικογένεια Ομπάμα για ένα ευτυχισμένο και ευλογημένο 2017»...


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: