12.12.16

Νέος χρόνος, με νέο κόμμα;...

Διαμαντοπούλου-ΦλωρίδηςΟι διεργασίες για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα στον χώρο του Κέντρου δεν είναι ούτε καινούργιες ούτε άγνωστες. Η ιδέα της...
δημιουργίας κόμματος «ζυμώνεται» επί πολλούς μήνες, αλλά μέχρι σήμερα ουδείς εκ των υποστηρικτών της έχει τολμήσει να πάρει το ρίσκο.

Με βάση την ελληνική πραγματικότητα, όσοι έχουν ταχθεί υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος εκ του μηδενός εκτιμούν ότι οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί που εκπροσωπούν τις λεγόμενες κεντρώες ή κεντροαριστερές δυνάμεις, κυρίως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, είτε έχουν ολοκληρώσει τον ιστορικό κύκλο τους είτε δεν έχουν καταφέρει να κινητοποιήσουν ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού.

Τον βασικό πυρήνα των συνδαιτυμόνων που επιθυμούν τη συγκρότηση φορέα του ευρύτερου προοδευτικού Κέντρου αποτελούν στελέχη εκσυγχρονιστικών καταβολών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ, τη Δράση κ.α., με προϋπηρεσία και περγαμηνές στον πρότερο πολιτικό τους βίο, γεγονός που αποτελεί ταυτόχρονα πλεονέκτημα και μειονέκτημα.

Το επίμαχο σχέδιο δεν συμμερίζεται η Φώφη Γεννηματά, απέχοντας από τις συνομιλίες, αφού έχει αποφασίσει ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με κορμό το ΠΑΣΟΚ θα παίξει τον βασικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: