31.12.16

Παππάς: Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών, ή δημοψηφίσματος...

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣΟ Νίκος Παππάς απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών, ή δημοψηφίσματος, ενώ διαβεβαίωσε ότι η...
αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος καθυστερήσεων. Αν αυτές επισυμβούν θα οφείλονται στο γεγονός ότι όσοι έχουν πολιτικές σκοπιμότητες, που αυτή τη στιγμή είναι μειοψηφικές, έχουν υπερισχύσει», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, σε συνέντευξη στη "Realnews".

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η Ελλάδα δέχθηκε την παρουσία του Ταμείου «χάριν της συμφωνίας», ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει το ΔΝΤ να αποφασίσει γρήγορα αν θα παραμείνει στο πρόγραμμα ή όχι. «Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα. Αυτό οφείλουν να το κάνουν όλοι», συμπλήρωσε.

Οταν ρωτήθηκε κατά πόσο ηγετικά στελέχη του ΔΝΤ βρίσκονται σε «συμπαιγνία» με το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Παππάς απάντησε: «Ορισμένοι έχουν χρησιμοποιήσει τη στάση του Ταμείου ως δικαιολογία για να καθυστερούν, να διαφωνούν και να ζητούν νέα μέτρα» και πρόσθεσε ότι ο κ. Σόιμπλε επιμένει κάθε φορά που μιλάει να εξηγεί ότι δεν μπορεί να πάει στη γερμανική Βουλή χωρίς το Ταμείο να έχει συμμετοχή στο πρόγραμμα. «Αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Πρέπει να το λύσει και όχι να προσπαθεί να το εξαγάγει ακόμα μια φορά. Το πιο δύσκολο γι' αυτόν σε αυτή τη φάση είναι να εξηγήσει γιατί κατέρρευσαν τα δύο πρώτα προγράμματα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν ο σκληρός πυρήνας των δανειστών έχει ως στόχο την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, απάντησε ότι «είναι λογικό οι σκληροί πυρήνες της νεοφιλελεύθερης ευρωπαϊκής Δεξιάς να δυσκολεύονται να αποδεχθούν αυτή πραγματικότητα μιας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, που πετυχαίνει τη δημοσιονομική ισορροπία και βάζει τη χώρα στη φάση της ανάκαμψης».

Ακόμη, ο κ. Παππάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι και πλεόνασμα θα υπάρξει και θα αυτό μοιραστεί εκ νέου σε όσους έχουν ανάγκη», ενώ για την επιστολή Τσακαλώτου δήλωσε πως με αυτή «κλειδώσαμε την παροχή στους συνταξιούχους και ξεκλειδώσαμε τα μέτρα για το χρέος. Και αν ήταν τόσο εύκολο με μια επιστολή να δίνουμε 600 εκατομμύρια στους συνταξιούχους και να παίρνουμε μέτρα για το χρέος, θα εισηγηθούμε στον Τσακαλώτο να το ξανακάνει». Για το θέμα αυτό χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να εξεταστεί ενδεχόμενο συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, με δεδομένο ότι στην Ευρώπη ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί άριστες σχέσεις με τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Νίκος Παππάς, επεσήμανε ότι «μέσα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναπτύσσονται προβληματισμοί για τα όρια που μπορεί να έχει η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά», προσθέτοντας ότι «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βλέπουν στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην προσπάθεια ρηγμάτωσης των πολιτικών λιτότητας».

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και με βάση τα χρονοδιαγράμματα που θα βάλει στο τραπέζι θα νομοθετήσουμε για το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την αδειοτότηση. Νομίζω ότι έχουν καταλάβει άπαντες ότι δωρεάν πανελλαδική εκπομπή δεν υπάρχει πλέον»...



Δεν υπάρχουν σχόλια: