31.12.16

O Γεωργελές, ο Γεωργαλάς και η Κούνεβα...


«Φώτη Γεωργελέ, διευθυντή της athens voice, δεν σε ξερω (και δε θελω να σε μαθω ) αλλά πρέπει να εισαι...
μεγαλύτερος ρουφιάνος και απο το Γεωργαλά της χούντας.
ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΒΡΕ ΑΛΗΤΗΡΙΕ;;; Υγ Τα ιδια ακριβως ισχύουν και για το αλλο "δημοσιογραφικό" εκσυγχρονιστικό κατακάθι το Γιάννη Λοβέρδο. ΟΥΣΤ»
Τα παραπάνω έγραψε ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο facebook για τα σχόλια σχετικά με τη δήλωση πόθεν έσχες της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα (τι απάντησε η ίδια ΕΔΩ). Οι αντιδράσεις  ξεκίνησαν απο δημοσίευμα της Athens Voice και ήταν πολλές, με την ΕφΣυν να κάνει λόγο για «πολιτική τύφλωση, νεοφιλελεύθερη απανθρωπιά, σπέκουλα, φτηνό εντυπωσιασμό, ρατσισμό, αλητεία».
Η Athens Voice αισθάνθηκε την ανάγκη(;) να απολογηθεί περνώντας όμως στην..  
αντεπίθεση «καταγγέλοντας τη νέα αντισυναδελφική, αντιδεοντολογική και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της»... Μάλιστα η Α.V. «προειδοποιεί τα υποπροιόντα του πολιτικού υποκόσμου, αλλά και τα αφεντικά τους» αναφέροντας: «Δεν θα μας ξανακάψουν έτσι. Τη δεύτερη φορά θα μας βρουν, θα βρουν όλη τη κοινωνία, απέναντι. Θα υπερασπιστούμε την ελεύθερη έκφραση, την ενημέρωση και όποιον στοχοποιείται από το παρακράτος. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί θα αποκαλύπτονται αμέσως».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο - απάντηση της Athens Voice:  

"Χωρίς ίχνος τσίπας χρησιμοποιούν την Κούνεβα για να χτυπήσουν την ATHENS VOICE. Ντροπή
Με εκφράσεις όπως «χωρίς ίχνος τσίπας, πολιτική τύφλωση, νεοφιλελεύθερη απανθρωπιά, σπέκουλα, φτηνός εντυπωσιασμός, ρατσισμός, αλητεία», άρθρο της ΕφΣΥΝ κατηγορεί την ATHENS VOICE γιατί δημοσίευσε το «πόθεν έσχες» της Κ. Κούνεβα.
Είναι αδύνατον να συνδυάσεις τη σφοδρότητα  της επίθεσης με την δημοσίευση της A.V. Η Α.V. δημοσίευσε το «πόθεν έσχες» της Κ.Κ. μαζί με δεκάδες άλλα «πόθεν έσχες» πολιτικών όπως έκαναν όλα τα Μέσα ενημέρωσης αυτές τις μέρες. Το έκανε μάλιστα χωρίς κανέναν απολύτως σχολιασμό. Υπενθύμισε τη φρικτή επίθεση εναντίον της και διευκρίνισε ότι τα δηλωθέντα ποσά προέρχονται από δωρεές.
Κάποια άλλα Μέσα ενημέρωσης έθεσαν και ερωτήματα, όπως κάνουν τα ΜΜΕ για όλους τους πολιτικούς. Και καλά κάνουν. Εμείς δεν το κάναμε. Γιατί πιστεύουμε ότι όταν έχεις μπροστά σου ένα δράμα όπως της Κούνεβα, κοιτάζεις παρακάτω, δεν παίρνεις εκεί το μικροσκόπιο.
Πέρα απ' αυτό όμως, στο συγκεκριμένο θέμα, οι αναίτιες επιθέσεις έπεσαν στην περίπτωση. Γιατί η ATHENS VOICE από τη πρώτη στιγμή υποστήριξε και ενίσχυσε με όλες τις δυνάμεις την Κ. Κούνεβα. Η εφημερίδα μας βρέθηκε δίπλα της στον 10ο όροφο του Ευαγγελισμού μετά την επίθεση (εδώ). Και στην Κ. Κούνεβα έδωσε η A.V. συμβολικά να γράψει το editorial του Φώτη Γεωργελέ στο επετειακό της τεύχος (εδώ).
Η ενορχηστρωμένη επίθεση υπολογίζει ότι ο αναγνώστης δεν θα ψάξει να βρει τι στ΄ αλήθεια έγραψε η ATHENS VOICE. Γιατί φυσικά δεν υπάρχει ούτε ένας δημοσιογράφος, δεν υπάρχει ούτε ένας στα 11 εκ. Έλληνες, που θα υποστήριζε ότι απαγορεύεται η δημοσίευση του «πόθεν έσχες» οποιουδήποτε πολιτικού. Γι αυτό ακριβώς δημοσιοποιούνται από τη Βουλή. Αλλά υπολόγιζαν ότι αυτό που θα μείνει είναι οι χαρακτηρισμοί τους, η «απανθρωπιά, ο ρατσισμός, η αλητεία».
Την άλλη μέρα θα αναλάβει τη συνέχεια ο υπουργός Παύλος Πολάκης, που θα μιλήσει για «χουντικούς και ρουφιάνους».
Η στοχοποίηση για μια ακόμη φορά ενορχηστρώνεται  με στόχο να μην υπάρχουν ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές. Εφαρμόζεται ένα κομματικό και δημοσιογραφικό bullying με στόχο τη φίμωση της αντίθετης γνώμης. Είναι ασύμμετρα βίαιο ώστε να τρομοκρατούνται τα θύματα και να μη τολμάνε να διατυπώσουν τη παραμικρή κριτική προς την εξουσία. Ποιος να μιλήσει όταν ξέρει ότι θα τον πουν ρουφιάνο, χουντικό, απάνθρωπο, προδότη;
Την πρώτη φορά ο δημοσιογραφικός και πολιτικός υπόκοσμος μιλούσε για την ATHENS VOICE που «ζητάει απολύσεις»! Τη δεύτερη για την «απανθρωπιά» της. Όταν εμπεδωθεί στη κοινή γνώμη, ακολουθούν οι ομάδες κρούσης.
Προειδοποιούμε, όχι τα υποπροιόντα του πολιτικού υποκόσμου, αλλά τα αφεντικά τους: Δεν θα μας ξανακάψουν έτσι. Τη δεύτερη φορά θα μας βρουν, θα βρουν όλη τη κοινωνία, απέναντι. Θα υπερασπιστούμε την ελεύθερη έκφραση, την ενημέρωση και όποιον στοχοποιείται από το παρακράτος. Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί θα αποκαλύπτονται αμέσως.
Athens Voice"

zoornalistas.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: