26.12.16

Η «χρυσή», αλλά σύντομη, ιστορία των «Wham!»...

Η «χρυσή» αλλά σύντομη ιστορία των «Wham!»: Το δίδυμο που εκτοξεύτηκε στην κορυφήΤο δίδυμο που εκτοξεύτηκε στην κορυφή (BINTEO)...
Το «Last Christmas» είναι το τραγούδι που «ντύνει» μουσικά τα Χριστούγεννα σε όλο τον πλανήτη, από το 1984, όταν και...
κυκλοφόρησε το κομμάτι των Wham!. Εκείνη τη χρονιά, ο George Michael, σε ηλικία 18 ετών μαζί με τον Andrew Ridgeley, συστήθηκαν ως «Wham» και τάραξαν τα νερά της παγκόσμιας δισκογραφίας.



Ο George και ο Andrew γνωρίστηκαν στο σχολείο στην βρετανική πόλη Bushey. «Toν Αndrew τον γνώρισα 11 ετών. Μόλις είχα αλλάξει σχολείο. Μόλις είχαμε μετακομίσει και είχε χρειαστεί να αλλάξω σχολείο! Και ο Andrew ήταν εκείνος που με έκανε να αισθανθώ άνετα στο νέο σχολείο. Τα υπόλοιπα ήταν Ιστορία. Eίχαμε μία πολύ δυνατή σχέση που άλλαξε τη ζωή μου!Αν δεν τον είχα γνωρίσει θα βρισκόμουν σε τελείως διαφορετική θέση σήμερα», είχε πει ο George Michael σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή ήταν σε ένα live της μπάντας «The Executive» που είχαν συγκροτήσει μαζί με άλλους τρεις φίλους τους, τον David (Austin) Mortimer, τον Harry Tadayon και τον Andrew Leaver. Όταν οι «The Executive» διαλύθηκαν, ο Michael και ο Andrew σχηματίζουν τους Wham! και υπογράφουν συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία «Innervision Records».

Ο Μichael ανέλαβε τα περισσότερα στο συγκρότημα:. Ήταν ο συνθέτης, ο παραγωγός, ο τραγουδιστής και ενιότε, ο ενορχηστρωτής του μουσικού διδύμου. Όσον αφορά τη δημόσια εικόνα τους, οι Wham! ήθελαν να προμοτάρονται  ως δύο νέα παιδιά που απολαμβάνουν τις ηδονές και ζουν μία ξέγνοιαστή ζωή, χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.
Το 1982 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά και απέκτησαν τον πρώτο τους μάνατζερ, τον Bryan Morrison.

Η εκτόξευση στα charts!

Τα δύο αγόρια με τις εσπαντρίγιες, τα σουέτ σακάκια και τα blue jeans, άρχισαν να αποκτούν μεγάλη επιρροή στους εφήβους, ιδιαίτερα στα κορίτσια. 

Ο δίσκος του συγκροτήματος Fantastic έφτασε στην κορυφή του Ηνωμένου Βασιλείου το 1983. Από εκείνη τη χρονιά ξεκινούν να συναγωνίζονται σε δημοφιλία τους «Duran Duran» και 
και τους «Culture Club», δύο από τα μεγαλύτερα βρετανικά συγκροτήματα της εποχής. 

Μετά από μία δικαστική διαμάχη που είχαν με την πρώτη τους δισκογραφική εταιρία, οι Wham! υπογράφουν με την Εpic Records. Κυκλοφορούν νέα τραγούδια που μένουν στη μουσική ιστορία, όπως τα «Wake me Up before you Go Go» και το « Careless Whisper», το τραγούδι που ο George Michael ερμηνεύει σόλο. 

Είναι δύο τραγούδια που ξεφεύγουν από τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας και γίνονται παγκόσμιες επιτυχίες. Με το κομμάτι «Careless Whisper», ο George Michael ανέδειξε μία διαφορετική καλλιτεχνική του πτυχή και αποστασιοποιήθηκε από την εικόνα του νεαρού playboy.





Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: