26.1.17

«Το ευρώ θα καταρρεύσει μέσα σε 18 μήνες»...


...λέει το φαβορί για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ...

Εξαιρετικά απαισιόδοξος για το μέλλον του ευρώ και της Ευρωζώνης εμφανίζεται ο Τεντ Μάλοχ, ο...
επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ. 

Ο οικονομολόγος, ο οποίος δίδασκε παλαιότερα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και σήμερα είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ρήντινγκ, δήλωσε στο BBC πως αν ήταν επενδυτής θα "σόρταρε" το κοινό νόμισμα, πράγμα που στη χρηματιστηριακή ορολογία σημαίνει ότι πιστεύει ότι θα χάσει την αξία του. 

«Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν είναι απλώς σε ύφεση αλλά έχει πραγματικό πρόβλημα και πιστεύω πως θα καταρρεύσει μέσα στον επόμενο ένα με ενάμισι χρόνο», συμπλήρωσε ο Μάλοχ, ο οποίος αποτελεί - σύμφωνα με τα δημοσιεύματα - την επιλογή του προέδρου Τραμπ για τη θέση του Πρέσβη. Όπως μεταδίδει η Telegraph, o ευρωσκεπτικιστής Μάλοχ που διατηρεί δεσμούς με την οικογένεια Ρούζβελτ, έχει ήδη εγκριθεί για τη θέση μετά από επανειλημμένες συνεντεύξεις του και πρόκειται να διοριστεί αμέσως μετά την ορκομωσία του νέου υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι μάγος, ούτε έχω καμία κρυστάλλινη μπάλα για να δω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε για να ενδυναμώσουμε τη νομισματική ένωση και αυτό κάνουμε εδώ και 4 χρόνια. Συνεπώς, καλή τύχη στον νέο πρεσβευτή – αν θα πάρει τη θέση – εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε».

«Δεν έχουν νόημα οι προσπάθειες διαίρεσης των Ευρωπαίων», είπε από την πλευρά του ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας «θα απογοητεύσουμε αυτούς μας θεωρούν ήδη νεκρούς. Πιστεύω ότι πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου τα λόγια του Μαρκ Τουέιν «τα νέα του θανάτου μου είναι κάτι παραπάνω από πρόωρα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: