26.1.17

Μοιράζοντας... ποινές στον ΑΝΤ1...


Αντα Ψαρρά

«Η αυστηρότερη των ποινών γι' αυτά τα κωλόπαιδα που τα μεγαλώσαμε (!) και τα στείλαμε σχολείο θα πρέπει να είναι να...
μείνουν πέντε χρόνια μέσα και μετά να τους στείλουμε στην Αλβανία και να τους αφαιρέσουμε την υπηκοότητα», απεφάνθη ο πατριώτης Θέμος Αναστασιάδης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «σκεφτείτε τι θα έκαναν οι Αλβανοί αν κάποιοι Έλληνες που πάνε φαντάροι εκεί κάνανε το σήμα του χριστιανικού σταυρού (;)».

Τι θα έκαναν δηλαδή, θα μπορούσε να τον ρωτήσει το κοριτσάκι που τον συνοδεύει στην εκπομπή, αν γνώριζε φυσικά τόσο ή ίδια όσο και ο Αναστασιάδης ότι στην Αλβανία που δεν υπάρχει επίσημη θρησκεία, τα ποσοστά χριστιανών (καθολικών και ορθόδοξων) και μουσουλμάνων είναι περίπου μοιρασμένα, όπως επίσης ότι υπάρχει εκεί και ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που μάλλον έχει το ελεύθερο -όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι- να κάνουν το σήμα του σταυρού. Αυτά ως προς την αγραμματοσύνη. 

Στο ίδιο μήκος κύματος της ανάγκης «αμείλικτης» τιμωρίας κινήθηκε πρώτος ο Κ. Πλεύρης με βαρυσήμαντα... tweet αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός στον ραδιοσταθμό του ΔΟΛ. Κι αυτό παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του διευθυντή Νότη Παπαδόπουλου να του υποσημειώσει ότι εντάξει νέα παιδιά είναι, μια μαλακία κάνανε, δεν κινδυνεύει η χώρα από παρόμοιες εθνικιστικές χαζομάρες.

Αυστηρότητα και τιμωρία αλλά και πλήρη διερεύνηση ζήτησε και ο υπουργός Άμυνας. Σε κάθε περίπτωση, ο φανατικός εθνικισμός όταν δεν συνοδεύεται από πράξεις βίας ή προτροπή σε πράξεις βίας, παραμένει ποινικά μη κολάσιμος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ελευθερίας διατύπωσης άποψης. Προφανώς σε επίπεδο στρατού τα πράγματα είναι διαφορετικά αλλά και πάλι στον βαθμό που πρόκειται για μια απλή φωτογραφία δεν προβλέπονται ούτε ειδικές ποινές ούτε... απαγχονισμός!

Θα ήταν ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούγαμε τις απόψεις των οπαδών της σκληρής και αμείλικτης τιμωρίας αυτών των νεαρών και για εκείνους που φορούν την ελληνική στολή και στο μπράτσο τους έχουν χαραγμένο τον αγκυλωτό σταυρό. Εκτός κι αν αυτό δεν πειράζει τον κάθε επίδοξο τιμωρό Αναστασιάδη, μιας κι η Γερμανία είναι... μέσα στην Ε.Ε., ενώ η Αλβανία είναι μία υπό ένταξη χώρα. Προφανώς τα ναζιστικά σύμβολα δεν τον πολυενοχλούν, μιας -κι όπως πολλοί θα θυμούνται- έχει κατά καιρούς αναλυτικά παρουσιάσει στην εφημερίδα του, τους φέροντες σβάστικες, στο μυαλό, στα χέρια και κυρίως στις πράξεις τους. Βέβαια, αυτοί έχουν αίμα ελληνικό στις φλέβες τους και δεν μπορεί κανείς να τους αφαιρέσει την ιθαγένεια!

Για όσους τέλος ενδιαφέρονται εγκυκλοπαιδικά για την ιστορία του  αλβανικού αϊτού και την προέλευσή του μπορούν να διαπιστώσουν ότι το σύμβολο ήταν η σημαία του ήρωα Κλαδά που έδρασε στη Μάνη και στη Χιμάρα. Ο Κροκόδειλος ή Κροκόνδειλος ή Ακροκόδυλος ή Κορκόντυλος Κλαδάς (1425-1490) ήταν Έλληνας στρατιωτικός ηγέτης, γιος του Θεόδωρου Κλαδά, αξιωματικού στην υπηρεσία των Δεσποτών του Μυστρά. Ο Κροκόδειλος Κλαδάς ανέλαβε στρατιωτική δράση στην περιοχή της Μάνης, αλλά επεκτάθηκε και στην Ήπειρο και η δράση του κατά των Τούρκων καλύπτει μια περίοδο σχεδόν 30 ετών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: