7.1.17

Η 24χρονη hacker, που βοήθησε τον Πούτιν...

να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές...

Μυστήριο προκαλεί η εμπλοκή μιας νεαρής Ρωσίδας χακερ η...
οποία σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ εμπλέκεται στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το όνομα της 24χρονης γυναίκας περιλαμβάνεται στη λίστα με τα πρόσωπα που επέβαλε κυρώσεις ο Λευκός Οίκος καθώς θεωρείται ότι βοήθησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές.
 

Πρόκειται για την Αλίσα Σεφτσένκο η οποία απασχολείται από μεγάλες επιχειρήσεις για  τον εντοπισμό κενών ασφαλείας στα online συστήματά τους.

Αναφέρεται ότι η εταιρία της νεαρής Ρωσίδας, η οποία ονομάζεται  ZOR, βοηθούσε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εξωτερικού παρέχοντάς τους υπηρεσίες τεχνικής έρευνας και ανάπτυξης.

Σε mail που έστειλε στον Guardian, από μια τοποθεσία την οποία περιέγραψε «μια άγρια περιοχή της υπαίθρου, λίγες ώρες μακριά από την Μπανγκόκ», η χάκερ υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να προχώρησε στην κίνηση αυτή με σκοπό να βλάψει την επιχείρησή της ή γιατί παρασύρθηκε.

Η Σεφτσένκο ειδικεύεται στον εντοπισμό σφαλμάτων στα λειτουργικά συστήματα που θα μπορούσαν να κάνουν τις εταιρείες ευάλωτες στους χάκερς. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έκανε δουλειές που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην εταιρεία της, ενώ ισχυρίστηκε ότι επανειλημμένα την είχαν προσεγγίσει άτομα από τη ρωσική κυβέρνηση. Επέμεινε, ωστόσο, ότι πάντα απέρριπτε τις προτάσεις τους. Συμπλήρωσε δε ότι ποτέ, όταν απέρριψε κάποια από αυτές τις προτάσεις, δεν την απείλησαν ή την εκφόβισαν.

Το 2004 προσελήφθη στην  Kaspersky Lab, μια ρωσική επιχείρηση ασφάλειας του Διαδικτύου, αργότερα όμως έφυγε για να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία. Στην αρχή την ονόμασε Esage Lab και αργότερα άλλαξε το όνομα σε ZOR. Και τα δύο ονόματα βρίσκονται στη λίστα του Λευκού Οίκου με τις κυρώσεις...



newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: