4.1.17

Ιταλία: Με το ίδιο όπλο η επίθεση στην αγορά του Βερολίνου...


... και στο Μιλάνο...
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο ύποπτος για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, κατά τη συμπλοκή με την ιταλική αστυνομία στο Μιλάνο, ήταν...
το ίδιο που χρησιμοποιήθηκε για να σκοτωθεί ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε επάνω στο πλήθος στην γερμανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.
Ο ύποπτος, Anis Amri, έπεσε νεκρός μετά τη συμπλοκή του με την αστυνομία του Μιλάνο, στο προάστιο Σέστο Σαν Τζιοβάνι, στις 23 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες αφού -φέρεται να- σκότωσε 12 ανθρώπους στο Βερολίνο.

Ο Amri είναι επίσης ύποπτος για τη δολοφονία του οδηγού φορτηγού στη Γερμανία, καθώς και για την κλοπή του, το οποίο και ακολούθως οδήγησε επάνω στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες για να διαπιστώσει εάν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε Βερολίνο και Μιλάνο είναι το ίδιο.

«Η σύγκριση που έγινε μεταξύ βλήματος του όπλου στο Σέστο και εκείνου που βρέθηκε από τη γερμανική αστυνομία, δίνει ξεκάθαρες αποδείξεις πως πρόκειται για το ίδιο όπλο» ανέφερε την Τετάρτη η αστυνομία του Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: