2.1.17

Αναστολή ειρηνευτικών συζητήσεων στη Συρία...


καθώς η Δαμασκός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς...

Την αναστολή κάθε συζήτησης που σχετίζεται με τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανακοίνωσαν σήμερα τουλάχιστον δέκα...
οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία, αντιδρώντας στις «παραβιάσεις» από το συριακό καθεστώς τής κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από τέσσερις ημέρες. 

Καθώς «οι παραβιάσεις αυτές συνεχίζονται, οι παρατάξεις των ανταρτών ανακοινώνουν (...)» προχωρούμε «στο πάγωμα κάθε συζήτησης που αφορά τις διαπραγματεύσεις στην Αστάνα», ανακοίνωσαν οι οργανώσεις.

Η Ρωσία που είναι σύμμαχος του καθεστώτος της Δαμασκού και η Τουρκία που υποστηρίζει τους αντάρτες είχαν προγραμματίσει διαπραγματεύσεις για τα τέλη Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα. 

Νωρίτερα σήμερα, ο συριακός στρατός βομβάρδισε ξανά μια περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβει ζωτικής σημασίας πηγές υδροδότησης για την πρωτεύουσα, κάτι που ώθησε τους αντάρτες να καταγγείλουν άλλη μια παραβίαση της ανακωχής. 

Η εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός -της νιοστής από το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης στη Συρία, πριν από σχεδόν έξι χρόνια- θα άνοιγε θεωρητικά τον δρόμο για τις συνομιλίες στην Αστάνα, υπό την αιγίδα της Μόσχας, της Τεχεράνης και της Άγκυρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: