27.1.17

Άλλη μια σχολική εκδρομή...

Αποτέλεσμα εικόνας για Γεννηματα Θεοδωράκης
...του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο, λέει ο Σταύρος, με αφορμή το χθεσινό Eurogroup.
"Πυρά" κι από την Φώφη...
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, πως...
η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια τρώει την οικονομία και πως η επιπολαιότητα και οι ιδεοληψίες είναι αυτές που μας έφεραν μέχρι εδώ. «Αν δεν αποτινάξουμε αυτούς τους δύο καταστροφικούς για την πολιτική όρους, φοβάμαι ότι δεν θα ζήσουμε σε μια περήφανη και σύγχρονη χώρα. Φοβάμαι ότι άλλη μια σχολική εκδρομή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο», συνέχισε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράμμισε από τα Χανιά ότι η κυβέρνηση, γι' άλλη μια φορά, προπαγανδίζει μια σκληρή διαπραγμάτευση ενώ στην ουσία απλώς περιμένει την ώρα που θα υπογράψει.

Για τις εξελίξεις στο χώρο του κέντρου ανέφερε ότι το ζήτημα είναι «να φύγουν μεν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και να οδηγηθούμε σε μια νέα πολιτική που θα δίνει λύσεις και δεν θα δίνει παράταση στο πρόβλημα και στις εκκρεμότητες που έχουμε», όπως γίνεται μέχρι σήμερα. «Κατ' αυτή την έννοια πολλά στελέχη μας μετέχουν σ’ αυτές τις συζητήσεις προσπαθώντας να πουν ξεκάθαρα το μήνυμα του Ποταμιού: ότι αν δεν γίνουμε πολλοί ποτέ δεν θα καταφέρουμε ν' αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα», είπε.

Τέλος, σημείωσε ότι «οι οργανωτικές συζητήσεις έχουν μικρή σημασία. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να μπορέσει ο κόσμος να ξεπεράσει το σοκ που του προκάλεσε η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναμπεί στην πολιτική, να δει ποιοι λένε την αλήθεια, ποιοι λένε λογικά πράγματα και να μπει μπροστά για να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα».

"Πυρά" κι απ' την Φώφη

«Μία κυβέρνηση που δεν ξέρει, με έναν Πρωθυπουργό που δεν μπορεί, διαμορφώνουν με συνεχή εγκληματικά λάθη ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα "Grexit ή διαρκής λιτότητα"», δηλωσε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αποφάσεις της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς η χώρα να προσφύγει σε εκλογές. «Έως εδώ. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο», δήλωσε.

H κυρια Γεννηματά πρόσθεσε «ότι οι χθεσινές εξελίξεις στο Eurogroup -δήθεν ορόσημο για την κυβέρνηση- είναι άκρως ανησυχητικές. Επιβεβαιώνουν την αποτυχημένη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την Γεννηματά η κυβέρνηση έκανε τη χώρα μπαλάκι στα χέρια των δανειστών και όμηρο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ, καθώς επί δύο χρόνια επαναλαμβάνεται η ίδια τακτική με ολέθρια αποτελέσματα.

«Η κυβέρνηση έχασε χρόνο, συμμαχίες και ευκαιρίες. Τώρα την τελευταία στιγμή τρέχει και δεν φθάνει. Οι κίνδυνοι να αλυσοδεθεί η χώρα με συνθηκολόγηση ηττημένου, είναι ορατοί», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: