27.1.17

Προειδοποιητική απεργία εργαζομένων στην καθαριότητα Δ. Αθηναίων...

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων και...
48ωρη αποχή το Σαββατοκύριακο με βασικά αιτήματα την υγιεινή, την ασφάλεια, και τη μη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, βελτίωση των υποδομών της υπηρεσίας με αγορά νέων οχημάτων και συντήρηση του συνόλου των αυτοκινήτων και των απορριμματοφόρων του δήμου.

Την απόφαση για τις τριήμερες προειδοποιητικές κινητοποιήσεις έλαβε το σωματείο τους, δηλαδή η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων (ΕΕΔΑ), που προτίθεται ύστερα να αφήσει κάποιο χρονικό περιθώριο στη δημοτική αρχή να δρομολογήσει λύσεις πριν επανέλθουν με νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις. 

Χθες ο Γιώργος Καμίνης απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους να μην προβούν στην απεγία που είχαν εξαγγείλει, σημειώνοντας ότι «ουδείς αμφιβάλλει ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά και ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για τη βούληση και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής».

Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις δεν μπορεί να είναι δυσανάλογες των προβλημάτων. 

Στο ίδιος μήκος κύματος ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρήγας Αξελός, ο οποίος παράλληλα επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του δήμου για τα προβλήματα, ενώ ο Άρης Σπηλιοτόπουλος από την παράταξη «Αθήνα Μπορείς» κάλεσε τη δημοτική αρχή να αναζητήσει και συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στην καθαριότητα.

Υπέρ της κινητοποίησης κάλεσαν οι υπόλοιπες παρατάξεις στο δήμο «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», «Παναθηναϊκό Κίνημα για την Αθήνα» και «Λαϊκή Συσπείρωση

Από την τελευταία ο Νίκος Σοφιανός τόνισε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένη η κινητοποίηση των εργαζομένων και επισήμανε ότι κάτω απ’ αυτή την πίεση χθες, αποφασίστηκε η αγορά μέσων ατομικής προστασίας...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: