9.1.17

Δεκάδες νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες...

Πρόσφυγες περιμένουν στην ουρά για φαγητόΑκόμη δέκα νεκρούς από το κρύο θρηνεί η Πολωνία, με τον υδράργυρο να παραμένει κάτω από τους μείον 20 βαθμούς σε...
κάποιες περιοχές της χώρας.

Ο αριθμός των θυμάτων από υποθερμία έχει ήδη φτάσει τα 65 από την 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Κέντρου Εθνικής Ασφάλειας (RCB), το οποίο καλεί τους πολίτες να επαγρυπνούν για όσους έχουν ανάγκη, κυρίως τους άστεγους.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία στην Πολωνία θα ανέβει τις επόμενες ημέρες, όμως θα παραμείνει κάτω από το μηδέν.

Πολικές θερμοκρασίες καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ευρώπη, προκαλώντας -εκτός από θανάτους- αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα, διακοπές στην παροχή ηλεκτρισμού και νερού, αποκλεισμούς χωριών και σοβαρή αναστάτωση στις μεταφορές.

Στην Τσεχία εντοπίστηκαν νεκροί τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων δύο ήταν άστεγοι στην Πράγα.

Ολικός παγετός επικρατεί και σε αρκετές τοποθεσίες της Ιταλίας, όπου έχασαν τη ζωή τους οχτώ άνθρωποι, οι έξι άστεγοι σε μεγαλουπόλεις.

Βαρύς ο απολογισμός και στη Βουλγαρία: τρεις αιτούντες άσυλο, μία Σομαλή και δύο Ιρακινοί, εντοπίστηκαν νεκροί από υποθερμία σε δάσος κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα χωρίς ηλεκτροδότηση και υδροδότηση, ενώ ο πάγος προκάλεσε τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου στα κεντρικά της χώρας.

Δύσκολη η κατάσταση και σε άλλες βαλκανικές χώρες, όπως η Ρουμανία και η Σερβία, στην οποία παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες με την ελπίδα να μεταβούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: