2.1.17

Ανάκριση με κατηγορίες για διαφθορά για τον Νετανιάχου...


Η αστυνομία του Ισραήλ ανακρίνει τον πρωθυπουργό της χώρας έπειτα από καταγγελίες για διαφθορά και δωροληψία. Ο...
Μπενιαμίν Νετανιάχου, που αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, είναι ύποπτος ότι δέχθηκε «παράνομα δώρα» αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από δύο επιχειρηματίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι βασικός ύποπτος σε άλλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται και μέλη της οικογένειάς του.

Η ανάκριση του Ισραηλινού πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 7 το βράδυ (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ.

Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ αναφέρουν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει δεχθεί «χάρες» και «δώρα» από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Ρόναλντ Λόντερ αλλά και από τον Αυστραλό δισεκατομμυριούχο Τζέιμς Πάρκερ.

Μάλιστα η δικηγόρος του Λόντερ ανέφερε ότι ο πελάτης έχει ήδη ανακριθεί από την αστυνομία για υπόθεση «στην οποία ο κύριος ύποπτος δεν είναι ο ίδιος», ωστόσο οι αρχές της χώρας αποφεύγουν να σχολιάσουν οτιδήποτε.

Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από μια εκστρατεία του βουλευτή του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Ένωσης της Σιών, Ερέλ Μαργκαλίτ, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ο Νετανιάχου έλαβε ύποπτα χρήματα ως δώρο, ενώ ο δικηγόρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχει αναμιχθεί στην αγορά γερμανικών υποβρυχίων από το Ισραήλ αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πριν ξεκινήσει η ανάκρισή του από την αστυνομία αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ατασθαλία και μάλιστα απέδωσε την υπόθεση στην αντιπολίτευση.

Σε συνεδρίαση του κόμματός του στην Κνεσέτ, την ισραηλινή βουλή, δήλωσε:

«Σας το είπα και το επαναλαμβάνω: δεν θα υπάρξει τίποτε διότι δεν υπάρχει τίποτε».

Μάλιστα ανήρτησε ένα βίντεο από την έναρξη της συνεδρίασης στη σελίδα του στο Facebook, στο οποίο αναφέρει:

«Ακούμε τις πληροφορίες (που κυκλοφορούν) στα μέσα ενημέρωσης. Βλέπουμε (...) την ατμόσφαιρα και το εορταστικό πνεύμα στα τηλεοπτικά στούντιο και τους διαδρόμους της αντιπολίτευσης».

«Θέλω να τους πω να περιμένουν για να γιορτάσουν. Μη βιάζεστε», συνεχίζει...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: