4.1.17

Στον Νίκο Βούτση με τα αιτήματά τους οι αγρότες...

Νίκος ΒούτσηςΕπιστολή με τα αιτήματά τους καταθέτουν στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, αντιπρόσωποι των αγροτών από πόλη την Ελλάδα. Το κείμενο συντάχθηκε μετά την...
πανελλαδική συνάντηση αγροτικών συλλόγων, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και επιτροπών αγώνα στην Σκύδρα Πέλλας, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 3 Ιανουαρίου.

Μετά την επίσκεψη στη Βουλή, όπου θα συναντήσουν τον Νίκο Βούτση στο γραφείο του, έχει καθοριστεί συνάντηση και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στις 12 το μεσημέρι, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επιστολή, η πρωτοβουλία των αγροτών σχετίζεται με την πρόθεση τους να υλοποιηθεί προ ημερησίας συζήτηση για το μεγάλο θέμα που αφορά το «μέλλον» της αγροτικής παραγωγής της χώρας, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Θεωρούν ότι η συζήτηση στη Βουλή είναι επιβεβλημένη, τονίζοντας ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή.

Οι αγρότες, μεταξύ των θεμάτων που ζητούν να συζητηθούν στη Βουλή, είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και ενέργειας, η Ενδιάμεση Αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και οι αδιάθετες παραγωγές λόγω εμπάργκο.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες έχουν ανακοινώσει ότι ετοιμάζονται για μπλόκα στις 23 Γενάρη, ενώ τα σημεία των συγκεντρώσεων θα καθοριστούν από τους αγρότες σε κάθε περιοχή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: