6.1.17

«Ψαρεύει» θύματα με δόλωμα μια παλιά αθώωση...


Με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, τρεις δικογραφίες που...
αφορούν τη δράση του ανασύρθηκαν από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Η πρώτη έρευνα διενεργήθηκε από την Οικονομική Αστυνομία, ενώ ο φάκελος θα εμπλουτιστεί από τα δημοσιεύματα που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής στον Αρειο Πάγο.

Η δεύτερη δικογραφία σχηματίστηκε από Εισαγγελία της Πελοποννήσου και αφορά την υποβολή από πολίτες σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία των περιβόητων «εξωδίκων» που μοιράζονται από το μόρφωμα του Σώρρα. Η τρίτη δικογραφία σχηματίστηκε με αφορμή τη διανομή των εξωδίκων αυτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ηδη από τα πρώτα χρόνια της κρίσης και της εισόδου της Ελλάδας στο μνημόνιο, ο παντελώς άγνωστος ώς τότε Αρτέμης Σώρρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αγωνία και τις οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως «εθνοσωτήρας» και τάζοντας αμύθητα χρήματα και «οριστικό ξεχρέωμα» για το ελληνικό κράτος και τα χρεωμένα νοικοκυριά.

Το τελευταίο διάστημα το αφήγημα αυτό του Σώρρα, το οποίο δεν είναι βέβαια παρά το προσκλητήριο για την ακροδεξιά σέχτα του, φαίνεται ότι βρίσκει «πιστούς», οι οποίοι σπεύδουν κατόπιν προτροπής του «εθνοσωτήρα» να στείλουν εξώδικα, ζητώντας να πληρωθούν τα χρέη τους στην Εφορία από τα υποτιθέμενα 600 δισ. του Σώρρα...

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της ΕΦΣΥΝ πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: