9.1.17

Σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες το «La La Land»...

Στις επτά κατηγορίες στις οποίες υπήρξε υποψήφιο κέρδισε τα βραβεία το ερωτικό μιούζικαλ  «La La Land» μεταξύ των...
οποίων αυτό της καλύτερης κωμικής ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου και μουσικής, αλλά και των πρωταγωνιστών της Ράιαν Γκόσλινγκ και
Έμα Στόουν.

Η ταινία «Moonlight» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο δραματικό φιλμ και η τηλεοπτική σειρά «The Crown» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

Νικήτρια αναδείχθηκε και η Ιζαμπέλ Ιπέρ, η οποία κέρδισε το βραβείο κατηγορία καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη δραματική ταινία «Elle», που απέσπασε και το βραβείο καλύτερου ξενόγλωσσου φιλμ.

Η σπουδαία ηθοποιός έχει ήδη κερδίσει μία σειρά βραβείων για την εξαιρετική και πολυεπίπεδη ερμηνεία της ως Μισέλ στην ταινία του Πολ Βερχόφεν. Έχει προηγηθεί η βράβευση της στις τρεις σημαντικοτερες ενώσεις κριτικών κινηματογράφων New York Film Critics Circle, Los Angeles Film Critics Assotiation και National Society of film Critics.

Ιζαμπέλ ΙπέρΚαλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία ήταν ο Κέισι Άφλεκ για το «Manchester by the Sea» του Κένεθ Λόγκερμα, που όσο πέρναγε ο καιρός ακουγόταν όλο και περισσότερο.

Ο αδελφός του Άφλεκ υποδύεται έναν θείο, που αναγκάζεται να επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αδελφού του για να φροντίσει τον έφηβο ανιψιό του.

Το βραβείο β' ανδρικού ρόλου κέρδισε  ο Άαρον Τέιλορ Τζόνσον για την ερμηνεία του στο «Νυκτόβια Πλάσματα» και β' γυναικείου η Βαϊόλα Ντέιβις για το «Fences».

Η Μέριλ Στριπ κατά του Ντόναλντ Τραμπ 

Φέτος το τιμητικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ απονεμήθηκε στην Μέριλ Στριπ για το σύνολο της καλλιτεχνικής προσφοράς της.

Σε μία πύρινη η ομιλία του η ηθοποιός εξαπέλυσε καυστική επίθεση, κατά του εκλεγμένου προέδρου τονίζοντας ότι συγκλονίστηκε από την κίνησή του να μιμηθεί ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε» δήλωσε χαρακτηριστικά η 67χρονη. «Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες», είπε.



Τέλος, οι Χρύσες Σφαίρες κάθε χρόνο ξεκαθαρίζουν το τοπίο για τις επερχόμενες βραβεύσεις της Βρετανικής Ακαδημίας BAFTA και φυσικά ο κύκλος των βραβείων κλείνει με τα Όσκαρ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: