8.1.17

Παππάς: Ο Σόιμπλε είναι πολιτικός μας αντίπαλος...


"Το mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα"...
Για το ΔΝΤ και την δεύτερη αξιολόγηση μίλησε στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή, ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι το Ταμείο βρίσκεται...

στο πρόγραμμα ''επειδή το ήθελαν άλλοι'', ενώ τόνισε ότι το ''mail Χαρδούβελη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά ''Εχει αντιληφθεί ο κόσμος ότι είμαστε ενώπιον μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, με το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Το βλέπω σε ένα πλαίσιο θεμιτό.Είχαμε διαρροές και δηλώσεις ότι μόνο μια χώρα διαφώνησε και έβαλε θέμα.  Το πρόγραμμα ως τέτοιο υπεραποδίδει και αποδίδει μέσα σε δύσκολες συνθήκες. 

Το ζήτημα του ΔΝΤ το είχαμε θέσει πριν την συμφωνία και λέγαμε ότι μακάρι η Ευρώπη να μπορέσει να βρει μια λύση. Είναι στο πρόγραμμα επειδή το ζήτησαν άλλες χώρες. Το ίδιο το Ταμείο ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Δεν ξέρουμε τι επιλογές θα κάνει ο νέος πρόεδρος. Το δίλημμα δεν το έχει η Ελλάδα, το έχει η αντίπερα όχθη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο η Ελλάδα εφαρμόζει. Η θέση της Κομισιόν είναι ότι δεν χρειάζονται άλλα μέτρα''. 


Την ίδια στιγμή σε σχέση με το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι ''κάθε φορά αναπαράγεται ένα κλίμα ότι είμαστε έτοιμοι να υποχωρήσουμε στα πάντα. Το τρίτο μνημόνιο επεβλήθη γιατί οι δανειακές ανάγκες της χώρας ανίκανο να καλυφθούν. Τα θέματα που συζητιούνται είναι της κάλυψης ενός  μικρού δημοσιονομικού κενού για το 2018, αλλά και τα εργασιακά ζητήματα, στα οποία έχουμε κάποια κατανόηση''. 

'Οπως τόνισε:

Νομίζω ότι αυτού του τύπου οι σκοπιμότητες δεν θα ισχύσουν. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για τα πλεονάσματα. Νας σας θυμίσω τι πλεονάσματα κληρονόμήσαμε από τη ΝΔ. Γιατί ζητάει τώρα να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα η Νέα Δημοκρατία; Αφού εκείνη τα υπέγραψε. 
Όταν η ΝΔ λέει ότι ''δεν γίνεται με υψηλά πλεονάσματα'', ομολογεί ότι το πρόγραμμα δεν έβγαινε. 

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ''Δεν είχε καμία απολύτως σημασία το mail Χαρδούβελη. Ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα να ξεκινήσει η συζήτηση με τους εταίρους''.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: