11.2.17

Τραγωδία με 17 νεκρούς σε γήπεδο...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι είναι νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες, όταν στην προσπάθειά τους να...
εισέλθουν στο γήπεδο όπου έπαιζε η ομάδα τους ποδοπατήθηκαν.

Το συμβάν σημειώθηκε στην πόλη Ουίγκε της Αγκόλας, στο στάδιο της «4ης Ιανουαρίου», κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στις τοπικές ομάδες Σάντα Ρίτα ντε Κάσια και Ρεκρεατίβο ντε Λίμπολο, για την έναρξη του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας. 

Σύμφωνα με τον Ερνέστο Λούις, διευθυντή του τοπικού νοσοκομείου, κατά πάσα πιθανότητα οι φίλαθλοι έσπρωχναν για να μπουν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν κάτω και να πεθάνουν από ασφυξία.

«Κάποιοι πέρασαν από πάνω τους ποδοπατώντας τους», είπε.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, μεταξύ των νεκρών είναι και αρκετά παιδιά.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι υπήρχαν μόνο δύο αστυνομικοί για να ελέγξουν το πλήθος που ήθελε να μπει στο γήπεδο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, είχε απαγορευθεί η είσοδος περισσότερων φιλάθλων λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του γηπέδου.

Όταν οι οπαδοί των ομάδων προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο, συνάντησαν φράγματα και έσπρωξαν με δύναμη, με αποτέλεσμα η πρώτη σειρά ανθρώπων να πέσει κάτω.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ζοσέ Εντουάρντο, εξέφρασε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του τραγικού γεγονότος...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: