5.2.17

Δημ. Παπαδημούλης: «Δεν θα δραπετεύσουμε...

επειδή μας το ζητά η διαπλοκή και η οικογένεια Μητσοτάκη»...

«Δεν είμαστε να διατεθειμένοι να δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας διότι μας το ζητεί η διαπλοκή και...
η οικογένεια Μητσοτάκη» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημητρης Παπαδημούλης.

Τονίζει «πώς μία εκλογική αναμέτρηση θα ανέβαζε τον λογαριασμό των μέτρων και θα επέφερε οπισθοδρόμηση και στις προσπάθειες διαλεύκανσης σκανδάλων διαφθοράς». Σε ότι αφορά  την διαπραγμάτευση ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνει πώς «η σιωπή του Προέδρου της Ν.Δ.  στην -πρωτοφανή σε κυνισμό- μικροκομματική δήλωση του Αδ. Γεωργιάδη δείχνει ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος  είπε αυτό που θέλει και σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου επισημαίνει πώς  «η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερο δυνατές υποχωρήσεις. Σε αυτό συμπίπτει και η μεγάλη πλειοψηφία των δανειστών, όπως φάνηκε και στην Μάλτα.
Επισημαίνει πάντως πώς «ακόμα και αν δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου είναι εφικτό στην συνεδρίαση του Εurogroup να γίνει ένα θετικό βήμα που θα κωδικοποιήσει την  πρόοδο ώστε να κλείσει η συμφωνία πριν τις εκλογες στην Ολλανδία.  Έχουμε κάθε συμφέρον να αποφύσγουμε μία πολύμηνη καθυστέρηση που θα κάνει ζημιά στην ελληνική οικονομία και την θέλουν οι ακραίοι των δανειστών»...



Πηγή: left.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: