26.2.17

Επανέρχονται με απειλές...

Μεβλούτ Τσαβούσογλουκαι προειδοποιήσεις οι Τούρκοι...

«Κακομαθημένο παιδί» που εμποδίζει τη βελτίωση των ελληνοτουρικών σχέσεων χαρακτηρίζει ο...
Τούρκος υπουργός εξωτερικών τον Έλληνα ομόλογό του και εκτοξεύει νέες απειλές τονίζοντας ότι «εν υπάρχει ανάγκη να κάνουμε επίδειξη δύναμης, όμως όταν έρθει η στιγμή οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός»

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος υπ.Εξ. κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά ότι προβαίνει συνεχώς προκλητικές δηλώσεις και πρόσθεσε ότι η Τουρκία αποδίδει «μεγάλη σημασία στις σχέσεις με την Ελλάδα. Υπήρξαν πόλεμοι αλλά έχει υπάρξει και επαναπροσέγγιση τα τελευταία χρόνια» σημείωσε και προειδοποίησε: «Ας μη δοκιμάζουν την υπομονή μας».

Οι νέες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγιναν σήμερα κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Δημοσιογράφων Αττάλειας, μία μέρα μετά την προκλητική ρητορική του για τα Ίμια, την οποία δεν άφησαν αναπάντητη ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πάνος Καμμένος.

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει... Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», είχε πει χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών είχε ισχυριστεί πως η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών, για να προσθέσει πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας ούτε έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επέλεξε να απαντήσει με μια λιτή όσο και ουσιαστική, πολιτική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι «όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις».

Ακόμη, το ΥΠ.ΕΞ. ανέφερε πως «επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Πιο έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος μιλώντας το πρωί τον ΣΚΑΪ είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».

Ο Πάνος Καμμένος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα «δεν απαντά σε προκλήσεις λεκτικές, αλλά αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ποτέ. Ο ελληνικός λαός να κοιμάται ήσυχος».

«Οποιαδήποτε πρόκληση απαντάται. Να ξέρει ο κ. Τσαβούσογλου ότι τώρα πρωθυπουργός δεν είναι ο Σημίτης και ΥΠΕΞ ο Πάγκαλος που προσχώρησε και στη Ν.Δ. Τώρα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ΥΠΕΞ ο Κοτζιάς και υπουργός Άμυνας εγώ. Τώρα τις σημαίες δεν τις παίρνουν οι αέρηδες».

Στο μήνυμα που έστειλε προς την Άγκυρα ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε «ειδήσεις-μαϊμού το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «δεν ήταν τα Ίμια το νησί που εμφάνιζαν δεμένο το πλοίο οι Τούρκοι» και πως «δεν έπεσε κανένα ελικόπτερο».

Συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιες προσπάθειες γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και το μόνο που μπορούν να προκαλέσουν είναι θυμηδία».
Λοβέρδος: Ανεύθυνοι και επικίνδυνοι Τσίπρας και Καμμένος

Για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου εξέδωσε ανακοίνωση ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα. Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: