19.2.17

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Γιάννης...

Πλάι στις όχθες του Μισισιπή, στη Νέα Ορλεάνη, χτυπά αυτές τις ώρες η καρδιά του αμερικάνικου μπάσκετ: το Αll Star Game. Στη...
γιορτή του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, που για πρώτη φορά έχει χρώμα ελληνικό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ο πρώτος Ελληνας μπασκετμπολίστας που δίνει το «παρών» στην αρχική πεντάδα αυτού του φαντασμαγορικού σόου.

Ο Γιάννης φοράει τα καλά του και στις 03:00 τα ξημερώματα είναι έτοιμος να βρεθεί ανάμεσα στους κορυφαίους του NBA. Μαζί του στην ομάδα της Ανατολής θα είναι οι Ίρβινγκ (Καβαλίερς), ΝτεΡόζαν (Ράπτορς), Μπάτλερ (Μπουλς) και Τζέιμς (Καβαλίερς) και οι αναπληρωματικοί: Τόμας (Σέλτικς), Λάουρι (Ράπτορς), Γουόκερ (Χόρνετς), Γουόλ (Γουίζαρντς), Τζορτζ (Πέισερς) και Αντονι (Νικς).

Στην αντίπαλη ομάδα, της Δύσης, θα είναι οι: Κάρι (Γουόριορς), Χάρντεν (Ρόκετς), Ντουράντ (Γουόριορς), Λέοναρντ (Σπερς) και Ντέιβις (Πέλικανς), ενώ αναπληρωματικοί θα είναι οι Γουέστμπρουκ (Θάντερ), Τόμπσον, Γκριν (Γουόριορς), Κάζινς (Κινγκς), Γκασόλ (Γκρίζλις) και Χέιγουορντ (Τζαζ).

O αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την Cosmote Sport 4.

Ο αποκαλούμενος «Greek Freak», στα 22 του χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας των Μιλγουόκι Μπακς και καθολικά αναγνωρισμένος ως ο πλέον θεαματικός σταρ του ΝΒΑ. Ο Γιάννης είνα έτοιμος να γράψει ιστορία στο παρκέ του Smoothie King Center με τη φανέλα της Ανατολής και το νούμερο 34.

Η ιστορία του Γιάννη από το υπόγειο δυάρι στη γωνία Δωδώνης και Χρηστομάνου στα Σεπόλια και κατόπιν στο φτωχικό τους διαμέρισμα στου Ζωγράφου με το συχνά άδειο ψυγείο έως το συμβόλαιο των 100 εκατ. δολαρίων στην Αμερική ίσως αποτελέσει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας τα επόμενα χρόνια. Ο σεναριογράφος, μεταξύ άλλων, θα καταγράψει και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο Γιάννης και η οικογένειά του μέχρι να «νομιμοποιηθούν» με τα απαιτούμενα έγγραφα και να αποκτήσουν ταυτότητα, αφού για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ζούσαν σαν φαντάσματα. Οταν τη νύχτα της 27ης Ιουνίου 2013, οι εκπρόσωποι των Μιλγουόκι Μπακς έριχναν τη ζαριά τους και ανακοίνωναν το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο για το νούμερο 15 του draft του ΝΒΑ, εκείνος και ο αδελφός του Θανάσης πετάχτηκαν από τις θέσεις τους κρατώντας τη γαλανόλευκη. Τη σημαία της χώρας στην οποία βίωσαν τη φτώχεια, την πείνα, την ξενοφοβία, την απίστευτη γραφειοκρατία και πολλές φορές τον ρατσισμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: