14.2.17

Κομισιόν: Η επίσκεψη Μοσκοβισί δεν συνδέεται με τη δουλειά των θεσμών...


Η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιτχαρτ, προσπάθησε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών σχετικά με την επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα. 
Ξεκαθάρισε ότι...
η επίσκεψη του δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών και δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» η ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η επίσκεψη Μοσκοβισί είναι κίνηση με θετικό πρόσημο, υποστηρίζοντας ότι εκλαμβάνεται ως στήριξη της Κομισιόν έναντι των «απαισιόδοξων» προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν - προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν», ανέφερε κυβερνητική πηγή τη Δευτέρα.

Η Μπράιτχαρτ έκανε λόγο για επίσκεψη «πολιτικού χαρακτήρα» του Ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, η οποία δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα. Όπως ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Γάλλου επίτροπος θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα έχει επίσης συνάντηση και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει». Αναφερόμενη στην ημερομηνία της επιστροφής των θεσμών, υποστήριξε «πως οι εργασίες συνεχίζονται προς το παρόν από τη βάση των θεσμών και πως δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα».

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: