14.2.17

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών...


BINTEO...
Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η...
κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Παράλληλα, με το συλλαλητήριο των αγροτών και κτηνοτρόφων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου.



Οι αγρότες συγκεντρώνονται από όλη τη χώρα.  Στη Θεσσαλία από νωρίς το πρωί λεωφορεία  περνάνε από τα χωριά στα οποία επιβιβάζονται αγρότες για να κατέβουν στην Αθήνα.

Οι αγρότες από την Άρτα, από το μπλόκο στον κόμβο Βρυσούλας στη Βόνιτσα, από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου της Αιτωλοακαρνανίας, από το μπλόκο στο Άργος Ορεστικό, από τα μπλόκα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής έχει απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Ανθήλης Φθιώτιδας.

Οι αγρότες από το μπλόκο Αιγίου έχουν αναχωρήσει με λεωφορεία από το χώρο του μπλόκου που βρίσκεται στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, στα Βενζινάδικα. Kάλεσμα απευθύνει στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αιγιάλειας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας».


Αγρότες από την Αργολίδα έχουν δώσει ραντεβού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Ναυπλίου από όπου θα αναχωρήσουν για Αθήνα στις 9.10 το πρωί και στο σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος στις 9.30. Αγρότες θα αναχωρήσουν και από το μπλόκο στον κόμβο Ινάχου στις 9.45 π.μ. Το «παρών» στο συλλαλητήριο θα δώσουν αγρότες από το μπλόκο στο Λατίφι Ηλείας και από τα μπλόκα Μεσσήνης και Χανδρινού.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: