3.2.17

Ένα μικρό βήμα για τους οφειλέτες...


...ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα...

Όταν η ελληνική δικαιοσύνη ξαναπάει κόντρα στις εισπρακτικές...

Μπλα, μπλα, μπλα αξιολόγηση, μπλα, μπλα, μπλα  ελληνοτουρκικά! Μπλα, μπλα, μπλα, ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπλα, μπλα, μπλα, Αντιγόνη, μπλα, μπλα, μπλα Ντόναλντ Τραμπ. Βαρεθήκατε ή ακόμη; Το...
ρωτάω δηλαδή, γιατί εμένα όλο αυτό το ατέρμονο νταλαβεράκι της ειδησεογραφίας, σε συνδυασμό με τις Αλκυονίδες του Φεβρουαρίου, μου έχει προκαλέσει μια έντονη επιθυμία να ανεβάσω τα πόδια στο γραφείο και να ακούσω Σταμάτη Κόκοτα. Οld school, δεν λέω, αλλά πόσο μα πόσο ταιριάζει με αυτές τις μέρες όπου όλα συμβαίνουν και τίποτα δεν κουνιέται. Εκτός κι αν είναι ώρα να την πέσουμε στον Μπαλάφα, γιατί δεν τήρησε τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς. Παλιοκουμμούνι, κρύψε τώρα το κονσερβοκούτι!

Αλλά υπάρχουν και καλά νέα στο κουτί. Υπάρχουν και νέα που σε αναγκάζουν να χαμογελάσεις και να το βγάλεις το καπέλο στην ελληνική δικαιοσύνη. Όχι επειδή προστάτευσε οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες και τρέμουν όλα τα φανταράκια μας από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, αλλά διότι έριξε μια ακόμη σφαλιάρα στις εισπρακτικές εταιρίες και στις τράπεζες.

Φέρε εδώ την κάμερα να δείχνει μόνο εμένα και πάμε στο ρεπορτάζ από το dailythess.gr για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης:

«Την αγωγή κατέθεσε μία γυναίκα η οποία εργάζονταν ως προϊσταμένη σε ΚΕΠ της Θεσσαλονίκης. Το Νοέμβριο του 2009 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα στο χώρο εργασίας της από εισπρακτική εταιρεία, υπάλληλος της οποίας την καλούσε να εξοφλήσει μια οφειλή που είχε από πιστωτική κάρτα. Όταν η γυναίκα αρνήθηκε να προσδιορίσει άμεσα το χρόνο καταβολής και εξόφλησης του υπολοίπου της πιστωτικής της κάρτας η υπάλληλος ξανακάλεσε στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό. Στο δεύτερο τηλεφώνημα συνομίλησε με συνάδελφο της ενάγουσας τον οποίο ενημέρωσε επίσης για την οφειλή λέγοντάς του μάλιστα ότι η συνάδελφός του “είναι απολύτως αφερέγγυα και ασυνεπής”!»
Το αποτέλεσμα; Το δικαστήριο υποχρέωσε την τράπεζα να καταβάλει στην ενάγουσα  χρηματική αποζημίωση καθώς όπως κρίθηκε παραχωρήθηκαν με παράνομο τρόπο τα προσωπικά της δεδομένα. Καθότι το υπογράφεις το συμβολαιάκι ότι μπορεί να παραχωρηθούν τα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά πρέπει να υπάρχει και προειδοποίηση για να γίνει αυτό. Δεν το λέω εγώ, το λέει η δικαιοσύνη, που εδώ μας βγάζει ασπροπρόσωπους κι εγώ της βγάζω το καπέλο.!

Και μια σημείωση:
Για την συγκεκριμένη υπόθεση η ενάγουσα είχε προσφύγει και στα ποινικά δικαστήρια. Μάλιστα με απόφαση του τον Ιούνιο του 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών την υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρείας. Η υπάλληλος ήταν κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και δυσφήμιση. Επειδή δεν είναι ωραίο πράγμα να τον καρφώνει τον άλλο ότι είναι «αφερέγγυος και ασυνεπής», όσο κι αν σου βάζει το δικό σου το αφεντικό το μαχαίρι στο λαιμό, όσο κι αν σε συντρίβει. Γιατί να φτάσουμε στο «ο θάνατός σου η ζωή μου», καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί και να δώσουμε από τώρα τα κλειδιά στον Ταγίπ…

Χρήστος Ξανθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: