28.2.17

Από την πλαϊνή πόρτα η Βελκουλέσκου στο Χίλτον...

Από την πλαϊνή πόρτα η Βελκουλέσκου στο Χίλτον
Με καθυστέρηση έφτασε στο ξενοδοχείο η εκπρόσωπος του ΔΝΤ.
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Σταθάκη για τη ΔΕΗ...
Από την πλαϊνή πόρτα μπήκε στο ξενοδοχείο Χίλτον η Ντέλια Βελκουλέσκου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, προκειμένου να...
συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εκ νέου μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Δεν έμεινε απαρατήρητο, δε, ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου έφτασε στο ξενοδοχείο με καθυστέρηση καθώς το πρώτο κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ξεκίνησε στις 10:30. Τη σκυτάλη πήρε μετά τις 12:30 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης με βασικό αντικείμενο ενδιαφέροντος την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ και την πίεση από το ΔΝΤ για την πώληση του 17%. 

Η συνάντηση με τον κ. Σταθάκη ολοκληρώθηκε στις 14:20 το μεσημέρι και ο υπουργός Ενέργειας αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Ο κ. Σταθάκης θα είναι παρών και στην επισκόπηση μαζί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την υπουργό Εργασίας κυρία Έφη Αχτσιόγλου στις 19.30 απόψε. 

Προηγουμένως, στις 18.00, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί η συζήτηση για το υπερταμείο καθώς το πρωί δεν είχε φτάσει ακόμη στην Αθήνα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου. Η πιο κρίσιμη συνάντηση που αφορά στα δημοσιονομικά (αφορολόγητο κλπ.) θα αρχίσει στις 21.00 το βράδυ. Νέα συνάντηση για τα ενεργειακά αναμένεται την Παρασκευή και στο μεσοδιάστημα θα εργαστούν τα τεχνικά κλιμάκια. 

Οσον αφορά τη σημερινή καθυστέρηση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, πολλοί σχολίασαν ότι η στάση της κυρίας Βελκουλέσκου θύμισε Γιάννη Βαρουφάκη καθώς ο πρώην υπουργός περισσότερες από μια φορές είχε προκαλέσει την καθυστέρηση της έναρξης των Eurogroup προκαλώντας την οργή των ευρωπαίων ομολόγων του.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr προκύπτει και άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο καθώς η κυρία Βελκουλέσκου φαίνεται να συνοδεύεται από πέντε αστυνομικούς κατά την άφιξή της στο Χίλτον.

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: