14.2.17

Η χαρά του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤη χαρά του Μητσοτάκη ευλόγως έχει αναρτήσει σήμερα ο ιστότοπος του ΔΟΛ με αφορμή και την...
επανέκδοση των εφημερίδων.

«Από τη στιγμή που υπάρχει μια δικαστική απόφαση, εγώ με μεγάλη χαρά θα διαβάσω ΤΑ ΝΕΑ αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βερολίνο.

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του ΔΟΛ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ν.Δ. είχε πει ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοθετική ρύθμιση θα έβλεπε το θέμα.

Υπενθύμισε, πάντως, πως το κόμμα του είναι αρνητικό επί της αρχής για ρύθμιση που θα διακινδύνευε χρήματα φορολογουμένων.

Να λοιπόν που έστω και όψιμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε ότι το κόμμα του είναι (τελικά) αρνητικό σε οποιαδήποτε ρύθμιση θα διακινδύνευε τα χρήματα των φορολογουμένων!

Δεν αναφέρθηκε βέβαια στο αν έχει γίνει παρόμοια ρύθμιση για τα 200 εκατ. ευρώ δανείων του κόμματός του που επίσης προήλθαν από τα χρήματα φορολογουμένων ή στο γιατί συμφώνησε σε ρύθμιση που προέβλεπε στην απαλλαγή των τραπεζικών στελεχών από ποινικές ευθύνες για αποφάσεις που έλαβαν στη θητεία τους, ούτε στο πώς φορτώθηκαν με ειδικές ρυθμίσεις στους φορολογούμενους τα χρέη δημόσιων οργανισμών και φορέων μετά από το πλιάτσικο δεκαετιών που πραγματοποιούσαν οι διορισμένες από τις κυβερνήσεις διοικήσεις τους.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο πόνος για τους φορολογούμενους τον έπιασε πολύ πρόσφατα και με αφορμή τους εργαζόμενους τους ΔΟΛ, ενώ μέχρι που έγινε αρχηγός δεν είχε εκδηλώσει καμία παρόμοια ευαισθησία όταν μπροστά του έβλεπε να περνούν ανενόχλητα τα εκατομμύρια ευρώ των φορολογουμένων με προορισμό τους ασφαλείς φορολογικούς παραδείσους την ίδια στιγμή που ο ίδιος ως υπουργός μείωνε τις δημόσιες δαπάνες με απολύσεις, κινητικότητα και αναγκαστικές μετατάξεις...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: