15.2.17

Στάση εργασίας για το «μαύρο» της Digea στο Mega...

DIGEATα διοικητικά συμβούλια ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και ΠΟΣΠΕΡΤ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας απόψε (18.00 - 21.00) όλων των δημοσιογράφων και των τεχνικών που...
εργάζονται στα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας ΕΡΤ, Alpha, ΑΝΤ1, Μακεδονία, Mega, ΣΚΑΪ, Star, E TV και ΑΡΤ TV, ώστε να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Digea (Σωρού 26, στο Μαρούσι), διαμαρτυρόμενοι για το επικείμενο «μαύρο» στο Mega.

Κάτι που σημαίνει ότι κανένα κανάλι, εκτός της ΕΡΤ1, δεν θα μεταδώσει απόψε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Να επισημάνουμε ότι με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, αν δεν βρεθεί εντός των ημερών λύση, είχαν... απειλήσει και οι εργαζόμενοι στο Mega, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για όγδοο μήνα.

Το κανάλι έτσι κι αλλιώς δεν μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις αλλά οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει ότι θα σταματήσουν και τη μετάδοση διαφημίσεων, κάτι που άρχισαν να κάνουν από χθες και συνεχίζεται και σήμερα.

Το κανάλι της Μεσογείων μπορεί να μεταδίδει μόνο επαναλήψεις αλλά καταφέρνει να διατηρεί σημαντικά ποσοστά τηλεθέασης, με αποτέλεσμα να απορροφά κι ένα κομμάτι από τη λεγόμενη διαφημιστική πίτα.

Χρήματα όμως που συσσωρεύονται σε λογαριασμούς τους οποίους οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δεσμεύσει.

Τέτοια τιμολόγια φαίνεται να πηγαίνουν και προς κάποιους άλλους πιστωτές του καναλιού, με τους εργαζομένους όμως να παραμένουν απλήρωτοι.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση της Digea έχει προειδοποιήσει για υποβάθμιση του σήματος του Mega από τα ξημερώματα (03.00) της Πέμπτης (16/2), καθώς έχει απορρίψει τις όποιες προτάσεις έχουν γίνει από τη διοίκηση του καναλιού για αποπληρωμή οφειλών σε δόσεις.

Κι αυτό, διότι η Digea επισημαίνει ότι το κανάλι διαχειρίζονται πλέον οι τράπεζες από τις οποίες μαζί με τους μετόχους (Βαρδινογιάννης - Μπόμπολας) ζητά και τις ανάλογες δεσμεύσεις.

Οι δύο μέτοχοι, σύμφωνα με τα όσα είπαν πρόσφατα στους εργαζομένους, έχουν καταθέσει μπίζνες πλαν στις τράπεζες και αναμένουν πλέον τις αποφάσεις τους...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: