8.2.17

Κατεβάζουν τα ρολά οι εργαζόμενοι του ΜΕGA...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του MEGA
Με αποφάσεις για 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα και παράλληλη διακοπή μετάδοσης διαφημίσεων, οι εργαζόμενοι του Mega προχώρησαν σε νέες επαφές με τους δύο μεγαλομετόχους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Φώτη Μπόμπολα.

Οι...
εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά στις 14 και 15/2 αν μέχρι τη Δευτέρα 13/2 δεν τους έχουν καταβληθεί δύο μισθοί, καθώς βαδίζουν ήδη στον όγδοο μήνα απλήρωτοι.

Παράλληλα, προχώρησαν σε επαφές με τους εναπομείναντες δύο μεγαλομετόχους του καναλιού, Γ. Βαρδινογιάνη και Φ. Μπόμπολα, καθώς ο έτερος, ο Σταύρος Ψυχάρης μέσω του ΔΟΛ, έχει ουσιαστικά βρεθεί στο περιθώριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι θέλουν να παραμείνει το κανάλι ανοικτό και έχουν καταθέσει business plan στις τράπεζες από τις οποίες περιμένουν απάντηση.

Ο Γ. Βαρδινογιάννης, μάλιστα, υποστήριξε ότι, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης των τραπεζών, έχει και δεύτερο πλάνο, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν αυτό περιλαμβάνει πιθανή συγχώνευση με το Star.

Οσο για την καταβολή μισθών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταβάλει ο ίδιος ένα μισθό, αν και τόνισε ότι θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται συνεχώς μόνο οι τράπεζες.

Και οι δύο μέτοχοι, όπως είπε, ζήτησαν από τις τράπεζες να τους επιτραπεί να εισπράξουν τιμολόγια του Mega αξίας τεσσάρων εκατ. ευρώ, για να αποπληρώσουν μέρος δεδουλευμένων και να αντιμετωπίσουν τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες του καναλιού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν λάβει απάντηση.

Από την πλευρά του, ο Φ. Μπόμπολας επισήμανε στους εργαζόμενους ότι η επικοινωνία με τον Γ. Βαρδινογιάννη έχει αποκατασταθεί και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο για την επανεκκίνηση του καναλιού.

Για τις οφειλές προς την Digea επέμεινε πως δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα διευθετηθούν εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, μέχρι στιγμής έχουν δοθεί έναντι... 50.000 ευρώ και η Digea έχει προειδοποιήσει ότι, αν μέχρι την Παρασκευή (10/2) δεν υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος (οι οφειλές φθάνουν περίπου τις 900.000 ευρώ), θα αναγκαστεί να διακόψει την εκπομπή σήματος του Mega.

Ο Φ. Μπόμπολας διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τις τράπεζες, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει θέμα ούτε με την επιλογή διευθύνοντος συμβούλου ούτε για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε αυτήν τη φάση εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν 12-14 εκατ. ευρώ ώστε να γίνει πλήρης επανεκκίνηση του καναλιού, ενώ θα χρειαστεί να αποδεσμευτεί μέρος των χρημάτων που βρίσκονται σε δεσμευμένους λογαριασμούς αφού εξυπηρετηθούν οι δόσεις των δανείων του.

Σε αυτούς τους λογαριασμούς έχουν συγκεντρωθεί αρκετά χρήματα (υπολογίζονται ίσως και πάνω από 30 εκατ. ευρώ) καθώς, παρότι το κανάλι μεταδίδει μόνο επαναλήψεις, εξακολουθεί να έχει καλή τηλεθέαση και να μεταδίδει διαφημίσεις.

Οπως λέγεται, έχει αποφασιστεί να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων του Μega ώστε να καταλήξουν στα παραπάνω θέματα.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι να βάλουν από τέσσερα εκατ. ευρώ έκαστος, αλλά να μπουν στην αύξηση ο Δημήτρης Μάρης (24Media) και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (Αττικές Εκδόσεις) με ποσά κοντά στα τρία εκατ. ευρώ καθένας.

Εάν αυτό οριστικοποιηθεί και το σχέδιο γίνει αποδεκτό από τις τράπεζες, το Mega θα επανέλθει σε σχεδόν κανονική λειτουργία, αν και βέβαια τα νέα... σχέδια οδηγούν σε συρρίκνωση του δυναμικού του.

Στελέχη των τραπεζών, όμως, επισημαίνουν ότι όλα αυτά είναι... προθέσεις που ακούγονται για πολλοστή φορά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πράξεις από τους δύο μεγαλομετόχους του καναλιού.

Και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν επί επτά μήνες (μπήκαν στον όγδοο) απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και το κανάλι να έχει αφεθεί στην... τύχη του.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: