15.2.17

Ζητάει δεσμεύσεις από τις πιστώτριες τράπεζες του MEGA...

Αποτέλεσμα εικόνας για DIGEA-MEGAΜε τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα, αφού στις 03.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/2) η Digea έχει προειδοποιήσει ότι θα...
υποβαθμίσει την ποιότητα του σήματος του MEGA, η εταιρεία που είναι ο μοναδικός ψηφιακός πάροχος δικτύου στο τηλεοπτικό τοπίο απέρριψε την τελευταία πρόταση των στελεχών του καναλιού της Μεσογείων και προχώρησε σε μία άλλη.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της Digea, η πρόταση αποπληρωμής οφειλών σε δόσεις από το MEGA κατατέθηκε στο «παρά πέντε» αλλά δεν περιελάμβανε «τη σύμφωνη γνώμη και δέσμευση των δανειστριών τραπεζών οι οποίες διαχειρίζονται τα έσοδα του σταθμού, ενώ παράλληλα, δεν προέβλεπε αποπληρωμή της οφειλής εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος».

Ως εκ τούτου η Digea δεν έκανε αποδεκτή αυτήν την πρόταση καθώς -όπως σημειώνεται- υπάρχει δέσμευση «των εσόδων του Mega από τους πιστωτές του, η οποία πρακτικά αφαιρεί από την εταιρεία τη δυνατότητα πληρωμών», τα στελέχη του καναλιού έχουν παραδεχθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των εσόδων του σταθμού, ενώ δεν υπάρχει και δέσμευση «εκ μέρους του Mega προς καταβολή των ποσών που οφείλει στην Digea».

Η διοίκηση της Digea πάντως σημειώνει ότι παρότι έχουν περάσει περίπου εννέα μήνες και «το οικονομικό πρόβλημα του Mega είναι διαρκές και δεν μπορεί να θεωρηθεί προσωρινό» η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα στο κανάλι να προσκομίσει «πρόταση διακανονισμού στην οποία θα περιλαμβάνονταν οι κάτωθι προϋποθέσεις:


  •  δέσμευση για συγκεκριμένες καταβολές και εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος
  • οι δανείστριες τράπεζες του Mega θα συναινούσαν στην εκ μέρους του πρόταση και θα επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων του για την αποπληρωμή των οφειλών προς την Digea, καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η όποια πρόταση εκ μέρους του αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό η Digea ενημέρωσε το Mega ότι αύριο (Πέμπτη) θα προχωρήσει στα προβλεπόμενα από τη μεταξύ τους σύμβαση παροχής υπηρεσιών, μέτρα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: