17.3.17

«Θέλετε να ανοίξουμε το δρόμο σε 15.000 πρόσφυγες;»...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σουλεϊμάν Σοϊλού
Toυρκος υπουργός προκαλεί την Ε.Ε. ...
Με τις σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας να μην είναι και οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονας χώρας σπεύδει να...
προειδοποιήσει τους ηγέτες της γηραιάς ηπείρου πως η χώρα του, θα αφήνει 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα με προορισμό την Ευρώπη.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε χθεσινή εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και αναρωτήθηκε ρητορικά σύμφωνα με τη hurriyet, αν η γηραιά ήπειρος έχει το θάρρος γιατί «αν το θέλετε, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο στους 15.000 πρόσφυγες που δεν σας στέλνουμε κάθε μήνα και να σας προκαλέσουμε ασφυξία».

Οι απειλές του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών κατέληξαν με τις νουθεσίες: «θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε παιχνίδια στην περιοχή χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας την Τουρκία».

Ο Σοϊλού δεν άφησε ασχολίαστο το «κόψιμο» εκδηλώσεων υπέρ του «ναι» για το δημοψήφισμα στην Τουρκία επικρίνοντας κυρίως την Ολλανδία και τη Γερμανία, καταλογίζοντας στις δύο ευρωπαϊκές χώρες εμπλοκή στις διαδηλώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το 2013 κατά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις του 2014 και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: