14.3.17

Ισοπαλία Σρόιτερ-Χατζηνικολάου...

Σρόιτερ - Χατζηνικολάου
...το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.
Τα προσωπικά κίνητρα και οι διαφορές των δυο παρουσιαστών...

Με το ασήμαντο ποσοστό 0,2% προηγείται στο σύνολο του κοινού το δελτίο ειδήσεων του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, έναντι του...
ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου κατά το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πρόκειται για αμελητέα διαφορά… με πιθανότερο σενάριο, μέχρι τέλος του μήνα να καλυφθεί.

Ωστόσο η είδηση της ισοπαλίας των δυο πρώτων εβδομάδων του Μαρτίου… βοηθάει στην εξαγωγή ορισμένων συμπερασμάτων που ενδεχομένως έχουν μεγαλύτερη σημασία από το ίδιο το γεγονός!

Κι αυτό διότι σε συνδυασμό με τη συνολικότερη μελέτη των αριθμών στη διάρκεια του ενάμιση μήνα που τα δυο δελτία βρίσκονται «απέναντι»… φωτίζονται καλύτερα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της απόφασης του Νίκου Χατζηνικολάου να επιστρέψει στα δελτία ειδήσεων.

Καταρχάς αναμφισβήτητη είναι η συμβολή του δημοσιογράφου στην εκτόξευση του δελτίου, από την πρωτιά και το διπλασιασμό των ποσοστών του έως την είσοδο νέων τηλεθεατών που μέχρι εκείνη τη στιγμή αδιαφορούσαν για ενημέρωση!

Η επιστροφή όμως του Νίκου Χατζηνικολάου ναι μεν συνοδεύτηκε με την πρωτιά του ΑΝΤ1 στις ειδήσεις… η  διαφορά του όμως από τον δεύτερο ALPHA δεν είναι τόσο μεγάλη που να του επιτρέπει να οδηγεί με άνεση την κούρσα.

Για αυτό, εξαιρώντας την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της ομάδας των ειδήσεων του ALPHA, αλλά και τις αδυναμίες του ενημερωτικού τμήματος του ΑΝΤ1 (που τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα)… ορισμένοι στην ανάλυσή τους επικαλούνται – επιπλέον, έναν αμφιλεγόμενο παράγοντα που δεν είναι μετρήσιμος, προκειμένου να εξηγήσουν το αποτέλεσμα και τη μικρή διαφορά που χωρίζει τα δυο δελτία και έχει να κάνει με τα πραγματικά κίνητρα του Νίκου Χατζηνικολάου να επιστρέψει στις ειδήσεις.

Στην πραγματικότητα αυτή η άποψη υποστηρίζει ότι το βασικό κίνητρο του δημοσιογράφου ήταν αυστηρά οικονομικό και όχι η αληθινή επιθυμία του να παρουσιάσει ξανά δελτία ειδήσεων… με αποτέλεσμα αυτό να είναι ορατό στους τηλεθεατές, ειδικά στις συνεντεύξεις που δεν είναι τόσο πιεστικός όσο άλλοτε.

Βεβαίως σε μια ανάλυση έστω και με μη μετρήσιμα μεγέθη, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι το δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου, δεν το γράφει ο ίδιος, αλλά κάποιος άλλος για λογαριασμό του… που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτιστεί όσο και να προσπαθήσει… Τέλος, δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου σε σχέση με τον Αντώνη Σρόιτερ, δεν σηκώνεται ποτέ από την καρέκλα του για να κινηθεί μέσα στο στούντιο...

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: