7.3.17

Προπαγάνδα κατά Βούτση για τα «25 χιλιάρικα»...

voutsisgios Πολλά ΜΜΕ έσπευσαν χθες να «κρεμάσουν στα μανταλάκια» τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επειδή...
δήθεν επιχορήγησε την Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) με ποσό 25.000 ευρώ από το ταμείο της Βουλής. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή», ο Βούτσης δεν έδειξε κάποια επιλεκτική προτίμηση στην εν λόγω εταιρεία, αλλά το ποσό της επιχορήγησης ανταποκρινόταν στην χορηγία της ΕΜΙΑΝ στη Βουλή με ένα πρωτότυπο έργο του Νταλί. Συγκεκριμένα, η ΕΜΙΑΝ, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε χορηγήσει στη Βουλή προ τριών μηνών ένα έργο του Νταλί, που είχε χαρίσει ο γνωστός ζωγράφος στους Έλληνες φοιτητές του τέταρτου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι το 1963. Το έργο είχε παραλάβει ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 9 Δεκεμβρίου του 2016 και είναι ένα εξαιρετικό σχέδιο-έργο του Νταλί, διαστάσεων 40 επί 45 εκατοστά, φιλοτεχνημένο σε απλό χαρτί με υλικά το κάρβουνο και το πενάκι του γνωστού σουρεαλιστή ζωγράφου. Εκτός της πρωτότυπης παράστασης που απεικονίζεται, ο Νταλί έχει γράψει και μία αφιερωματική φράση: «Στους Έλληνες φοιτητές». Το εν λόγω έργο, λοιπόν, έχει προστεθεί στην πλούσια πινακοθήκη της Βουλής και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», ο Βούτσης δεν κρύβει την ενόχλησή του για τα εν λόγω δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει: «Ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Βουλής που βρίσκεται το έργο. "Φτάνει πια, έλεος", απάντησε και απομακρυνόμενος πρόσθεσε: "κοντή μνήμη και ακόμα πιο μικρή ευθύνη, δυστυχώς". Ο πίνακας του Νταλί συντηρείται από ειδικούς της Βουλής και θα εκτεθεί σύντομα».

πηγη matrix24.gr

Τι δήλωσε σήμερα ο υπουργός 

«Δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό» σχολίασε. «Εδειξε» για τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο Οικονομικών και σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι έχει μπει «γερό μαχαίρι» στις συντάξεις των πρώην βουλευτών, καθώς και ότι οι βουλευτές από το 2012 και ύστερα δεν έχουν συντάξεις, δηλαδή δεν μπαίνουν σε συνταξιοδοτικό καθεστώς, παρότι μηνιαίως τους γίνεται παρακράτηση για τους παλαιότερους βουλευτές.

«Υπάρχουν αρκετά ζητήματα για τα οποία μπορούσε να γίνει μια δημόσια συζήτηση. Πάντως, δεν πρόκειται περί μιας σκανδαλώδους -όπως έχει παρουσιαστεί- ρύθμισης που απαιτήθηκε από το πολιτικό προσωπικό.

»Αφορά όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων και των μελών των ανεξαρτήτων Αρχών και άλλους και σας επαναλαμβάνω ότι είναι στο πλαίσιο μιας δημοσιονομικής ισορροπίας που το υπουργείο οικονομικών, το δημόσιο λογιστικό, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει διαμορφώσει» τόνισε.

«Σας λέω ευθέως ότι δεν ζητήθηκε ποτέ από πλευράς της Βουλής ή τους βουλευτές κ.λπ. Αντίθετα σας ανέφερα ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, διότι αφορά παλαιότερους βουλευτές με πολυετή θητεία, πρώην υπουργούς, που εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους και με τα έτη της αποχώρησής τους και μπαίνει ένα «γερό μαχαίρι» εκεί.

»Μην ψάχνουμε σε αυτόν τον τομέα, στην παρούσα Βουλή αναφέρομαι, σε όλο το πολιτικό σύστημα, μην ψάχνουμε προνομιακές καταστάσεις ή να καταλογίζουμε αναισθησία, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην κοινωνία. Ίσα ίσα υπάρχει μια ευαισθησία και εναρμόνιση των εξόδων της Βουλής με την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, με τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι μας».

Ο κ. Βούτσης ζήτησε επίσης να συνυπολογίσουν όλοι ότι η Βουλή είχε προϋπολογισμό 225 εκατομμύρια ευρώ το 2009 και τώρα έχει 132, ενώ περίσσεψαν και 5 εκατομμύρια, τα οποία θα μπουν σε κωδικό του ΥΠΟΙΚ για ευάλωτες ομάδες.

Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας ότι η Βουλή αναπτύσσει συνεχώς σε πολλά επίπεδα την εξωστρέφειά της, με πλήθος εκδηλώσεων, παρεμβάσεων, χορηγιών κ.λπ.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα και είναι λάθος από γενικεύσεις και συμψηφισμούς να βγαίνουν λάθος συμπεράσματα, πάνω σε επιμέρους ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν ως τέτοια και που μπορεί να έχουν ενστάσεις, αλλά όχι να πηγαίνουμε σε γενικεύσεις και να χαϊδεύουμε μια αντί-πολιτική τάση που υπάρχει σε ένα μέρος της κοινωνίας και που αν αφεθεί χωρίς εξηγήσεις, χωρίς διέξοδο και χωρίς ευαισθησία οδηγεί σε τέρατα διαφόρων καταστάσεων» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: