12.3.17

Καμμένος: Εμείς δεν θα αφήσουμε τη σημαία να την πάρει ο αέρας...

Ο Καμμένος στον Realfm 97,8: Δεν είμαι εχθρός με τον Φίλη αλλά το εξοπλιστικό θα προχωρήσει
-"Δεν πούλησα ποτέ τον Καραμανλή, δεν θα πουλήσω ούτε τον Τσίπρα".
-"Δεν είμαι εχθρός με τον Φίλη, αλλά το εξοπλιστικό θα προχωρήσει"...
«Οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι...
ισχυρές, έχουν υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε πρόκληση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον "Real FM"

Αναφερόμενος στις κριτικές που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τη δήλωση του για τα Ίμια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι της απόψεως της κυβέρνησης Σημίτη, όπου ο κ. Πάγκαλος σαν λύση στην τουρκική επιθετικότητα πρότεινε να αφήνουμε τις σημαίες να τις παίρνει ο αέρας. Τις σημαίες τις υπερασπίζονται οι Έλληνες πολίτες αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις, όταν ορκίζονται οι στρατιώτες, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί λένε ότι θα υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους τις σημαίες και αυτό κάνουνε. Αυτή η κυβέρνηση αυτό κάνει, δεν αφήνει τη λογική Πάγκαλου, Σημίτη και των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ, εδώ ο κ. Πάγκαλος λέει ότι ψηφίζει ΝΔ τώρα, αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κριτική προέρχεται από αυτούς τους κύκλους. Με αυτούς τους κύκλους δεν έχουμε καμία σχέση ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε εγώ, ούτε ο κ. Κοτζιάς».
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο κ. Καμμένος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν τα έχουν βάλει μόνο με εμένα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα έχουν βάλει και με τη Γερμανία και με την Ολλανδία. Αυτή η επιθετικότητα και η επιλογή το να χρησιμοποιούνται όροι που δεν είθισται στη διπλωματία και στη διεθνή πολιτική και σε σχέσεις μεταξύ χωρών συμμαχικών. Η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Ολλανδία είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο υπουργός Εξωτερικών επιτίθενται στους συμμάχους όπου από εκεί ζητά βοήθεια, ζητά να γίνει μέλος της ΕΕ και αυτή η ένταση που δημιουργεί ουσιαστικά δικαιώνει τις εθνικές θέσεις τις δικές μας. Οι οποίες ήταν πάντα υπέρ μίας ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία, προασπιζόμενοι βεβαίως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, την εθνική μας ακεραιότητα και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Δεν είμαι εχθρός με τον Φίλη αλλά το εξοπλιστικό θα προχωρήσει

Στη σχέση του με τον Νίκο Φίλη καθώς και στο πρόγραμμα με τα εξοπλιστικά αναφέρθηκε επίσης ο κ. Καμμένος.
«Εγώ είναι κεντροδεξιός και οι ΑΝΕΛ είμαστε ένα κίνημα πολιτών που προερχόμαστε κάποιοι από την ΝΔ και κάποιοι από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε αριστεροί» δήλωσε. Και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και είναι σεβαστές και η συνεργασία που έχουμε που είναι μία έντιμη συνεργασία, που δεν είπαμε ότι θα κατεβάσουμε κουρτίνες στις απόψεις μας, εμείς σε άλλες απόψεις έχουμε για τα θέματα της θρησκείας άλλες απόψεις έχουμε για θέματα στα οποία διαφωνεί η Αριστερά ή και ο κ. Φίλης προσωπικά. Στα θέματα των εξοπλιστικών εμείς δεν πάμε να κάνουμε έναν υπερεξοπλισμό, παρότι έχει ανάγκη η χώρα, αλλά μέσα στα πλαίσια της υφιστάμενης δυνατότητας του προϋπολογισμού μας και των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τα έσοδα που έρχονται λόγω της εκλογίκευσης της πολιτικής μέσα στο υπουργείο Άμυνας.»
Ερωτηθείς για το εάν θα προχωρήσει το πρόγραμμα των εξοπλιστικών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «θα προχωρήσει και βεβαίως θα συζητήσουμε και με τον κ. Φίλη και με όλους».
Αναφερόμενος στις κατηγορίες του κ. Φίλη ότι τον “δολοφόνησε” πολιτικά ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Δεν δολοφόνησα κανέναν πολιτικά εγώ, εγώ τα λέω ευθέως και ανοιχτά. Με τον κ. Φίλη και μάλιστα εγώ είχα πει ότι διαφωνούσα μαζί του στα θέματα των θρησκευτικών, αλλά παραδέχτηκα ότι ήταν από τους υπουργούς Παιδείας με τον οποίο για πρώτη φορά δούλεψαν τα σχολεία από την πρώτη μέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: