15.3.17

Στήριξη Μοσκοβισί στο αίτημα για επαναφορά των ΣΣΕ...

Τη στήριξή του στο αίτημα της Ελλάδας για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας εξέφρασε ο...
Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η Κομισιόν υπερασπίζει το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανήκει στο πλαίσιο αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ όπως εξήγησε στη συνέχεια, «το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο προβλέπει συλλογικές συμβάσεις και η ομάδα εμπειρογνωμόνων, έχει σαφές πόρισμα».

Κατά τον Επίτροπο, αυτή τη στιγμή «συζητάμε για μια συμφωνία για μέτρα που αφορούν την αγορά εργασίας, σύμφωνα με αυτά που πρότεινε η ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων και αυτό υποστηρίζεται σαφέστατα από την Κομισιόν».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι «αυτό θα πρέπει να προσαρμοστεί στην αντίστοιχη κατάσταση και την πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων που προσπαθούμε να εφαρμόσουμε» στην Ελλάδα.

Χαιρετίζοντας την απάντηση του Επίτροπου, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την ελπίδα «αυτή η προσέγγιση τελικά να υπερισχύσει, γιατί θα ήταν απαράδεκτο να πούμε ότι ουσιαστικά ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα υποστηρίζει κάτι διαφορετικό από το ευρωπαϊκό κεκτημένο»...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: