16.3.17

Οι «αδιάφθοροι» της Ν.Δ...

 Αντα Ψαρρά

Χρειάζεται μεγάλο πολιτικό «κουράγιο» για να φτάνουν να διατυπώνουν σήμερα οι...
βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης περί διαφθοράς!

Θεσμική ανεπάρκεια στην καταπολέμηση της διαφθοράς διαπιστώνει τώρα το κόμμα της δεξιάς που εδώ και πάνω από μισό αιώνα «οικοδομούσε» με μικρά διαλείμματα το κράτος δικαίου, διαφάνειας, αξιοκρατίας και... αρχών! Το επόμενο βήμα θα είναι να καταγγείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των εκδοτικών ομίλων που τα στηρίζουν. Επίσης αναμένουμε να καταγγελθεί αμέσως η κυβέρνηση για το καθεστώς φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών, για τα καρτέλ των κουμπάρων και για τις χιλιάδες offshore των επώνυμων... αγνώστων.

Έπεσε η χώρα στο βαθμό κατάταξης του παγκόσμιου δείκτη (αντίληψης) της διαφθοράς κατά 11 θέσεις!

Οι βουλευτές της Ν.Δ. βιάστηκαν και δεν διάβασαν όμως και άλλα νέα για την Ελλάδα στον τομέα της διαφάνειας σύμφωνα με τον αντίστοιχο παγκόσμιο δείκτη. «Η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στην Ε.Ε., ανεβαίνοντας κατά 27,78 μονάδες. Από την 36η θέση, που βρισκόταν το 2012, το 2015 βρέθηκε στην 46η θέση».

Επίσης αν θέλουν να είναι ακριβείς οι «αδιάφθοροι» της Ν.Δ. όφειλαν να αναφέρουν ότι το 2014 (την περίοδο του success story) ανάμεσα σε 175 χώρες η Ελλάδα ήταν στην 69η θέση, το 2015 ανάμεσα σε 168 χώρες στην 58η και το 2016 σε 176 χώρες στην 69η θέση...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: