2.3.17

«Επρεπε να έχουν φύγει»...

Σκληραίνει -εν μέσω διαπραγμάτευσης- τη στάση του έναντι της κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ, προεξοφλώντας ότι το...
αποτέλεσμα θα είναι το χείριστο για τη χώρα και τους πολίτες.

Η κλιμάκωση της ρητορικής της Χαριλάου Τρικούπη αποτυπώνεται στη φράση «έπρεπε να έχουν φύγει» που χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά, παράλληλα με την εκτίμηση ότι τα μέτρα που πρόκειται να συμφωνηθούν οφείλονται αποκλειστικά στην ανικανότητα του Μαξίμου.

Ζήτημα υπερψήφισης του πακέτου προφανώς δεν τίθεται για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην οποία η γραμμή -grosso modo- είναι ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και μόνη της θα «λουστεί» το τελικό πακέτο.

«Δεν διαπραγματεύονται. Ροκανίζουν χρόνο, δημιουργούν αδιέξοδα και με την πλάτη στον τοίχο τα δίνουν όλα. Δεν είναι ικανοί να κλείσουν την αξιολόγηση προς όφελος του λαού», τόνισε το βράδυ της Τρίτης η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Action24), υπενθυμίζοντας ότι έχει δείξει στην κυβέρνηση τον δρόμο της παραίτησης από την άνοιξη του 2016.

Το εν λόγω αίτημα δεν θα πρέπει ωστόσο να ταυτίζεται με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που φαινομενικά ζητά κάτι παρόμοιο. Οπως διευκρινίζουν κορυφαίες πηγές του ΠΑΣΟΚ, το ζητούμενο είναι η αλλαγή των συσχετισμών και όχι η εναλλαγή από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. Γι’ αυτό, προσθέτουν, η Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικεί την ενίσχυση των ποσοστών της με την ταυτόχρονη μείωση της δύναμης του σημερινού κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η εθνική συνεννόηση και ο σχηματισμός κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

«Εμείς δεν θα είμαστε ουρά κανενός. Αυτή είναι η στρατηγική της Ν.Δ.», ξεκαθάρισε στην ίδια συνέντευξη η κ. Γεννηματά, απαντώντας σε όσους -και μέσα από το κόμμα της- την καλούν να δηλώσει εκ των προτέρων ότι θα λάβει μέρος σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα.

Τα στελέχη

Στο ίδιο πνεύμα της μετωπικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ -στο σκέλος που αφορά τη διαπραγμάτευση- τοποθετήθηκαν χθες όλα σχεδόν τα στελέχη που κλήθηκαν να μιλήσουν δημόσια. «Οι ευθύνες της καθυστέρησης βαραίνουν την κυβέρνηση, που είναι έτοιμη να τα παραδώσει όλα! Να σηκωθούν και να φύγουν! Δεν μπορούν και το έχουν αποδείξει. Γι’ αυτό οι εκλογές θα ήταν μια λύση, μήπως η επόμενη Βουλή μπορέσει να καταλήξει σε εθνική συνεννόηση των κομμάτων ευρωπαϊκού προσανατολισμού», υποστήριξε σε έντονο ύφος η Εύη Χριστοφιλοπούλου («Στο Κόκκινο»).

«Στην αξιολόγηση θα ζήσουμε μια πολύμηνη κωμωδία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατήσουν την καρέκλα τους και το πώς θα διαχειριστούν μια μεγάλη ήττα που έρχεται και πώς θα είναι η επόμενη μέρα γι’ αυτούς», ανέφερε ο Θ. Μωραΐτης (Star). «Τα πράγματα για τη χώρα, δυστυχώς, είναι πολύ καθαρά. Συζητάμε στην πραγματικότητα για το 4ο Μνημόνιο», προέβλεψε ο Γ. Μανιάτης (ΣΚΑΪ).

Το συνέδριο

Στις τρεις το μεσημέρι σήμερα στο γραφείο της Φ. Γεννηματά θα συνεδριάσει το άτυπο συντονιστικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, παρουσία των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων του ομόσπονδου σχήματος (Θεοχαρόπουλος-ΔΗΜΑΡ, Παπανδρέου-ΚΙΔΗΣΟ, Διακουλάκης & Τούντας-Κινήσεις Πολιτών).

Στη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος τα ανοιχτά θέματα στην πορεία προς το συνέδριο του Ιουνίου, με έμφαση στις ποσοστώσεις για τους συμμετέχοντες σχηματισμούς και στην εκλογή αρχηγού από τη βάση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: