14.3.17

Την έκθεση της ΓΣΕΕ «είδαν» φέτος η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ (της)...


Πιστή και σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» στην προβολή της ανατριχιαστικής εκτίμησης του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για τα ποσοστά της ανεργίας. Δυστυχώς...
όπως προκύπτει, η εργασιακή κατάσταση για όσους μπορούν και εξακολουθούν να εργάζονται είναι ζοφερή.

Τουλάχιστον, όμως, αυτή τη φορά η «είδηση» δεν πέρασε στα ψιλά των υπόλοιπων εφημερίδων και μπόρεσε να φτάσει ακόμα και στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και μάλιστα πολύ αναλυτικά.   

Μια μικρή αναδρομή στις ετήσιες εκθέσεις της ΓΣΕΕ μάς δείχνει την ανατριχιαστική αυτή πορεία στη διάρκεια των μνημονίων. Ενδεικτικά:

Έκθεση 2013

Μπορεί η στατιστική ανεργία τον Ιούνιο να καταγράφεται στο 27,9%, η πραγματική ανεργία όμως είναι πολύ μεγαλύτερη και ξεπερνά το 30%.

Η κυβερνητική τακτική της αισιοδοξίας και η αυστηρή κριτική για τις δυσοίωνες εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ καταρρίπτονται από την πραγματικότητα.

Το εφιαλτικό ποσοστό του 29% κατά μέσο όρο το 2013 θα αγγίξει η ανεργία,σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ όπως αυτές καταγράφονται στο Πρόγραμμα Δράσης της Συνομοσπονδίας. Η ανεργία θα αυξηθεί κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας τον αριθμό των ανέργων σε 1.450.000 άτομα. Την ίδια ώρα οι μέσες πραγματικές ακαθάριστες αποδοχές σε σχέση με το 2009 μειώθηκαν κατά 29% ενώ οι τιμές των βασικών αγαθών αυξήθηκαν κατά 17%.

Α. Ψ. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: