13.3.17

Αντίμετρα με παιδικούς σταθμούς δωρεάν για όλους...

Παιδικός σταθμόςΕν μέσω διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε...
βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών χρονών και άνω. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018. Το μέτρο που προτείνει η ελληνική πλευρά εντάσσεται στο σχεδιασμό για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι δανειστές έχουν ήδη συναινέσει στο συγκεκριμένο «θετικό μέτρο».

Το πρόγραμμα, με ετήσιο προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ θα εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 σε δημόσιους και δημοτικούς βρεφονηπιακούς. Θα αναπτυχθεί πλήρως από τον Ιανουάριο του 2019.

Το σημαντικότερο είναι δε ότι δεν περιορίζεται μόνο για τα παιδιά εργαζόμενων, αλλά και άνεργων γονέων.

Οι άξονες για την καταπολέμηση της φτώχειας

Στο μεταξύ, χθες, παρουσιάστηκε από τη Θεανώ Φωτίου, το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την κοινωνική αλληλεγγύη, ως βασικό μέτρο ανέφερε το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, που ξεκίνησε πιλοτικά σε δήμους της Αττικής, στην Καβάλα και τα Τρίκαλα και σύντομα θα επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Αττική.

«Σε πρώτη φάση, θα αφορά 72.000 παιδιά, δηλαδή 11 εκατομμύρια γεύματα για μία σχολική χρονιά, ενώ σκοπεύουμε να το επεκτείνουμε στο ένα τρίτο των μαθητών και των μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα εκεί όπου υπάρχουν οι μεγαλύτεροι θύλακοι φτώχειας» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον υποσιτισμό ως την «απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας».

Ενα δεύτερο μέτρο είναι η δωρεάν πρόσβαση παιδιών από φτωχές οικογένειες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η Θ. Φωτίου ανέφερε ότι το 2016, η δωρεάν πρόσβαση αφορούσε 44.000 παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την ανεργία και τη φτώχεια, σε σύνολο 91.000 παιδιών, και επανέλαβε τη δέσμευση για δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω των αυξανόμενων αναγκών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: