21.3.17

Συγκέντρωση ΑΜΕΑ έξω από το υπουργείο Εργασίας...

Από τη σημερινή συγκέντρωση
Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν άτομα με κινητικά προβλήματα, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας επί της Σταδίου και σήκωσαν πανό που μεταξύ άλλων έγραφε:«Όχι στα σφαγεία των...
ΚΕΠΑ. Κάτω τα χέρια από συντάξεις αναπηρίας και επιδόματα».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στο κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «κυβέρνηση και διοίκηση ισχυρίζονται απένταντι στους γονείς ότι θα μεταφέρουν τα παιδιά σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Λοιμωδών, που θα εξασφαλίσει, λέει, καλύτερες συνθήκες. Αφού όμως υπάρχει χώρος για γιατί δεν αξιοποιείται για περίθαλψη βαριά αναπήρων που αδυνατούν οι οικογένειές τους στηρίζουν και είναι σε αθλία κατάσταση, κλεισμένοι στα σπίτια τους;»

Η Επιτροπή κατηγορεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνειας Αττικής, που επιμένουν στην απόφασή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος «με πρόσχημα το απαξιωμένο των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις βεβαίως έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά η αιτία είναι η εγκατάλειψή τους από τη διοίκηση και την κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης. Οι ελλείψεις δε σε προσωπικό είναι τργικές, εκθέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και περιθαλπόμενους».

Η κινητοποίηση έρχεται λίγες μέρες μετά την πορεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου για τη χορήγηση των προνομιακών επιδομάτων την προστασία μισθών,συντάξεων και προσωπικής διαφοράς στους τυφλούς συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: