16.3.17

Δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα...


«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός» δήλωσε ενώπιον της Kοινοβουλευτικής του Oμάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο...
αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Έκανε λόγο για «κυβέρνηση του τίποτα η οποία κανιβαλίζει τον χρόνο», ενώ μίλησε για «θέατρο του παραλόγου».

«Η κυβέρνηση κανιβαλίζει τον χρόνο, κανιβαλίζει τη χώρα. Τι έχουμε; Έχουμε νέα μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και αύξηση των φόρων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, μείωση του εισοδήματος των οικογενειών. Είναι ανίκανοι και ιδεοληπτικοί όταν δεν είναι ψεύτες. Οι εταίροι ζητούν μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα γίνουν εκλογές στη χώρα και θα τις κερδίσει το κόμμα του, ενώ υπογράμμισε ότι «Πάνε να στήσουν εκβιασμό άλλων πολιτικών δυνάμεων με την ψήφιση των μέτρων. Τους λέμε ξεκάθαρα ας το ξεχάσουν. Ο λαός θέλει να φύγουν... Όταν ζήτησα εκλογές είχα πει ότι το κόστος παραμονής είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσης. Δυστυχώς, δικαιώθηκα. Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται».

Περιγράφοντας το πρόγραμμά του δήλωσε ότι «Χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χρειάζεται γεναία μείωση των κόκκινων δανείων. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο κράτος, χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση της γραφειοκρατίας, με αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού στο Δημόσιο, με επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης. Ίσως η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι στην παιδεία. Χρειάζεται, επίσης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πρακτικές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τα εθνικά θέματα κάνοντας λόγο για «επιπολαιότητα και ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν», εξηγώντας ότι «μετά από μία δεκαετία προσέγγισης, η ένταση έχει επανέλθει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

«Η Ελλάδα σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιδιώκει καλές σχέσεις. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τόλμη και αρετή και αίσθημα ευθύνης. Ενημέρωσα τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στην Ευρώπη και βρήκα ανταπόκριση. Οι εξωτερικές σχέσεις θέλουν στρατηγική, θέλουν να ξέρεις που πας», πρόσθεσε.

Αντιγράφει το μπλογκ του Τόμσεν

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι «οι προγραμματικές προτάσεις που παρουσίασε ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιγραφή των άρθρων του Πολ Τόμσεν στο μπλογκ του»/

Σε σχόλιό του επισημαίνει ότι «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, άλλωστε, στηρίζουν από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης όλες τις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το μόνο τρίγωνο που υπάρχει πίσω από τα παχιά λόγια περί "τριγώνου μεταρρυθμίσεων" είναι το εξής: απολύσεις, διάλυση του κράτους πρόνοιας, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων». Όπως επισημαίνει «σίγουρα είναι κάπως παράδοξο, αν όχι προσβλητικό για τους πολίτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός "διοικητικής απορύθμισης και απολύσεων" να υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στο κράτος».

Σχολιάζει, τέλος, πως «τα θαλασσοδάνεια και οι μίζες από τη Ζίμενς είναι πολύ νωπά στη μνήμη του ελληνικού λαού, όπως και οι πολιτικές ισοπέδωσης του κράτους που ο ίδιος εφάρμοσε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: