12.3.17

Το παιχνίδι των λέξεων, τα ψέματα και η αλήθεια του Ποταμιού...

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
Για ένα «παραμύθι χωρίς ψέμματα», το οποίο «πρέπει να διαδοθεί» έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε εκδήλωση για τα τρία χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Η...
χώρα σήμερα «βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος στη συνέχεια προχώρησε σε ένα παιχνίδι λέξεων που όλες ξεκινούν από «δ». Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, οι λέξεις γύρω από τις οποίες κινείται το Ποτάμι είναι «δουλειά» («πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτελέσματα άεργων κομματικών υπαλλήλων ή κληρονόμων»), «δικαιοσύνη» («η ελληνική εξουσία δεν υπήρξε δίκαιη, παρά σε διαλείμματα, ενώ σήμερα υπηρετεί ξανά, τα δικά της παιδιά»), «δημόσιο» («υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στο δημόσιο, που κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτός είναι ο σύγχρονος ορισμός του ήρωα»), «δημοκρατία» («με αφορμή το Σύνταγμα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να παραδώσουν τη χώρα στην ευκαιριακή αμεσοδημοκρατία»), «διάλογος» («η Δημοκρατία καταργείται όταν ακούμε μόνον αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, όταν όλοι γινόμαστε ακραίοι»), «διαφάνεια» (δεν είναι παραχώρηση των πολιτικών αλλά η πρώτη υποχρέωση τους») και «δράση» (« τίποτα από όλα αυτά δεν θα αλλάξει αν δεν δράσουμε»).

Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το Ποτάμι το δημιούργησαν «οι ανάγκες των καιρών» και για τον λόγο αυτό «Δεν το ανταλλάσσουμε... δεν το εγκαταλείπουμε». Όπως τόνισε, «ο στόχος δεν άλλαξε: ένα κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία και ένας αγώνας χωρίς τέλος. Περισσότερα για περισσότερους. Αυτό είναι το δικό μας Ποτάμι».

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» στελέχη και φίλοι του κόμματος, μεταξύ των οποίων η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Καμίνης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης. Πριν την ομιλία Θεοδωράκη, έγινε συζήτηση για τα fake news και τις παραπλανητικές ειδήσεις.

Καμίνης - Διαμαντοπούλου στην εκδήλωση για το Ποτάμι

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καμίνης και η Άννα Διαμαντοπούλου έδωσαν το «παρών» | EUROKINISSI

Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη: 

Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση; Ή είναι ώρα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα; Ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει!
Μην φύγουμε από το καταστροφικό, για να πάμε στο δυσάρεστο. Στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει, αυτή τη φορά να δώσουμε την μάχη του περιεχομένου το ερώτημα λοιπόν ήταν λάθος.
Πολλοί το τελευταίο καιρό παίρνουν νερό από το Ποτάμι. Τροφοδοτήσαμε το πολιτικό σύστημα με νέα σκέψη.
Πρέπει να αντισταθούμε και στο λαϊκίστικο παρόν και στις συντηρητικές παλινδρομήσεις.
Δεν θα κάνουμε πίσω. Είμαστε ρομαντικοί. Ο ρομαντισμός, δεν είναι μελαγχολικές φωτογραφίες. Ο ρομαντισμός είναι και εξέγερση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: