2.3.17

Μία πρόβλεψη που άναψε φωτιές...

Ρίψη στεφάνου στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων από τον Πάνο Καμμένο Ερωτήματα και επιχείρηση εξηγήσεων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκάλεσε η...
πρόβλεψη πηγών του ΥΠΕΘΑ περί «θερμού» επεισοδίου τον προσεχή Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του υπουργείου, μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφεραν μεταξύ άλλων τα εξής:

Η εκτίμηση είναι πως πιθανολογούμε και περιμένουμε να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total. Το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν στέλνοντας το  ερευνητικό πλοίο barbarus.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου, προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, καλό είναι να μην εντείνονται, τέλος πάντων, τέτοιου τύπου φραστικές επιθέσεις εκ μέρους της γείτονος. Από τη δική μας μεριά, δύο μόνο σημεία: Το πρώτο είναι ότι η ελληνική πλευρά είναι αποφασισμένη και έτοιμη ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά την ίδια στιγμή θέλει και πάντοτε προσπαθεί να διατηρεί ανοιχτούς διαύλους διπλωματικής επικοινωνίας, έτσι ώστε να απομειώνεται η ένταση».

Την πρόβλεψη των πηγών του ΥΠΕΘΑ σχολίασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του στο twitter:

Άμεση ήταν η απάντηση από την εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένας Παπαδοπούλου:

Ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποταμάκι του βγάζουν για ακόμη μία φορά την απύθμενη εμπάθειά τους εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου, διαστρεβλώνοντας, κατά την πάγια τακτική τους, την πραγματικότητα. Αποκαλύπτουν απλώς το μέγεθος της ευήθειάς τους και του ελάχιστου διανοητικού βεληνεκούς τους.

Να είναι βέβαιοι, πάντως, ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τις τουρκικές προκλήσεις με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς να απεμπολούν στο παραμικρό τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα»...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: