6.3.17

Ολάντ για Ελλάδα: Κάναμε την Γερμανία να φτάσει πιο μακριά...


«Η Γαλλία έκανε την Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σχετικά με την περίπτωση της Ελλάδας, ενώ...
αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε σημείωσε ότι «το κατάλαβε από μόνος του».

Σε συνέντευξή που έδωσε σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η ιταλική La Stampa, αναφερερόμενος και στην περίπτωση της Ελλάδας ο Φ.Ολάντ δήλωσε ότι «η Γαλλία έκανε την Γερμανία να φτάσει πιο μακριά από όπου είχε προβλέψει. Τόσο σε ό,τι αφορά την Τραπεζική Ένωση όσο και την Ελλάδα, μια περίπτωση για την οποία υπογραμμίσαμε πόσο θα κόστιζε η έξοδος από την Ευρωζώνη, και εκείνοι (σ.σ.: οι Γερμανοί) το έλαβαν υπόψη στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τις δεσμεύσεις, τις οποίες σεβάστηκε ο Τσίπρας».

Ερωτούμενος αν «σταμάτησε τον Σόιμπλε», ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε ότι «μπορούμε να πούμε ότι το κατάλαβε από μόνος του. Μπορούσαμε να θριαμβολογήσουμε, αλλά αν ένα παιχνίδι απαιτεί φράσεις όπως " η Γαλλία κέρδισε την Γερμανία" ή το αντίστροφο, στο τέλος χάνουν όλοι».

Ολάντ υπέρ Τουσκ για δεύτερη θητεία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Φρανσουά Ολάντ τάσσεται υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Ντόναλντ Τουσκ ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά την αντίθεση του υπερσυντηρητικού εθνικιστικού Κόμματος Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) που έχει την εξουσία στην Πολωνία και έχει δημιουργήσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση προτείνοντας έναν πολωνό ευρωβουλευτή για τη θέση του.

«Εγώ ο ίδιος πρότεινα την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τουσκ εδώ και δυόμισι χρόνια για την προεδρία του Συμβουλίου» , αποκαλύπτει ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στις εφημερίδες Le Monde, S?ddeutsche Zeitung, La Stampa, La Vanguardia, The Guardian και Gazeta Wyborcza λίγες ώρες πριν από την άτυπη μίνι σύνοδο κορυφής στις Βερσαλλίες με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θεωρεί ότι δεν έχει λόγο να θέσει σε αμφισβήτηση σήμερα την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τουσκ, ακόμη και αν, «με βάση τις πολιτικές ισορροπίες, θα ήταν η σειρά κάποιου σοσιαλιστή». «Προσπαθώ να έχω μία οπτική περισσότερο ευρωπαϊκή, παρά κομματική ή εθνική», δήλωσε.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: