16.3.17

Διαψεύδει το Μαξίμου τα "fake news" του Reuters...

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τηλεγράφημα του πρακτορείου IFR του Reuters το οποίο επικαλέστηκε αόριστες φήμες περί...
επικείμενης παρέμβασης του πρωθυπουργού με διάγγελμα ή συνέντευξη Τύπου και με αντικείμενο ακόμα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της κυβέρνησης εξέφραζαν εντονότατη δυσφορία για το δημοσίευμα και πολύ μεγάλη έκπληξη για την αναπαραγωγή αόριστων και ανυπόστατων φημών από ένα τέτοιου βεληνεκούς διεθνές Μέσο ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάνει λόγο για επικείμενη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σήμερα ή αύριο. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να απειλήσει ή και να προκηρύξει εκλογές καταγγέλλοντας -σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα- το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις και την αδιαλλαξία των δανειστών που ζητούν νέα μέτρα λιτότητας.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε συγκεκριμένα προβλήματα -συνεχίζει το ρεπορτάζ του πρακτορείου- καθώς και θα καθυστερούσε την συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και θα έθετε εμπόδια στην ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει δόσεις δανείων τον Ιούλιο.

Ο συντάκτης του τηλεγραφήματος επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αντίδραση στις αγορές από το ενδεχόμενο εκλογών στην Ελλάδα, οπότε σημειώνει ότι η φημολογία μπορεί να μην οδηγήσει και πουθενά, αν και κανείς θα πρέπει να τα λαμβάνει όλα υπόψη του...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: