16.3.17

Tόσκας: Τον Κικίλια είχε δήθεν αποστολέα...

το πακέτο-βόμβα στο ΔΝΤ...

Το όνομα του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια έφερε ως...
αποστολέα το πακέτο-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Από το πακέτο-βόμβα τραυματίστηκε μια γυναίκα που φέρεται να ήταν η γραμματέας του Π. Τόμσεν. Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία, επρόκειτο για αυτοσχέδιο μηχανισμό, ο οποίος εστάλη μέσω ταχυδρομείου.

Το περιστατικό αυτό,  έξι μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, σημειώνεται μια ημέρα μετά την ανακάλυψη παγιδευμένου δέματος, το οποίο είχε παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος αυτού ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.


Πιθανός παραλήπτης ο Π. Τόμσεν

Παραλήπτης του φακέλου-βόμβα φέρεται να είναι ο Πόλ Τόμσεν. Η βόμβα έσκασε στα χέρια της γραμματέας του, η οποία προσπάθησε να τον ανοίξει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα κάηκε στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα χέρια από την έκρηξη.

«Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο όρος Faron, στην Τουλόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.


Καταδικάζει την επίθεση η Κριστίν Λαγκάρντ

«Ενημερώθηκα για την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, που προκάλεσε τραυματισμό σε υπάλληλό μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και συμπονώ τους συναδέλφους εκεί. Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις Γαλλικές αρχές για να ερευνηθεί αυτό το περιστατικό και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας»...


euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: