2.4.17

Ο Μελανσόν δεν θέλει στήριξη του Αμόν...

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν έσπευσε να ανακοινώσει την προεδρική του υπηψηφιότητα δίχως να προσμετρήσει τις όποιες πιθανότητες συμμαχιώνΑποκλείει ο υποψήφιος της αριστεράς, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, να αποχωρήσει ο...
Μπενουά Αμόν, ο οποίος εκπροσωπεί τους Σοσιαλιστές, από την κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας και να τον υποστηρίξει,

Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος και βετεράνος της πολιτικής έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις δημοσκοπήσεις, πήρε το προβάδισμα από τον Αμόν.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche ο Μελανσόν δήλωσε πως «όχι, δεν θα ασχοληθώ μαζί του. Η πρόκληση για εμένα δεν είναι να “ενώσω την αριστερά” (...) Είναι να ενώσω τον λαό».

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε εάν θα ζητήσει από τον Αμόν να ταχθεί υπέρ του, απάντησε μονολεκτικά: «όχι».

Ο Μελανσόν έφτασε ακόμη και το 16% στην πρόθεση ψήφου, μία εκατοστιαία μονάδα πίσω από τον δεξιό υποψήφιο, Φρανσουά Φιγιόν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Odoxa που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Μια άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου BVA, η οποία δημοσιεύθηκε χθες φέρει τον Φιγιόν να συγκεντρώνει το 19% και τον Μελανσόν το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Σύμφωνα με την έρευνα του BVA, ο Αμόν βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 11,5% και η θέση του κρίνεται θεωρείται δυσχερής.

Άλλωστε, δυσκολεύεται να αυξήσει τα ποσοστά του έπειτα από την παρουσίαση του προγράμματός του, που περιέχει αριστερές προτάσεις οι οποίες δίχασαν το κόμμα του και μοιάζουν να αύξησαν την απήχηση του Μελανσόν.

Σημειώνεται ότι έρευνα της Harris Interactive κατέδειξε ότι το 53% των Γάλλων ψηφοφόρων θεωρεί πως ο Αμόν θα όφειλε να εγκαταλείψει την κούρσα και να ταχθεί υπέρ του Μελανσόν.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθούν στη Γαλλία την 23η Απριλίου...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: