15.4.17

«Στήθος με στήθος» Λεπέν και Μακρόν...

Λεπέν - Μακρόνστις τελευταίες δημοσκοπήσεις...

Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές της 23ης Απριλίου στη Γαλλία τα δύο φαβορί δίνουν μάχη «στήθος με στήθος» στις...
τελευταίες δημοσκοπήσεις και συγκεκριμένα στο γκάλοπ της Ifop-Fiducial.

Ειδικότερα, η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23% (μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα) των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί με 22,5% (αμετάβλητο ποσοστό).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος θα νικήσει την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των εκλογών με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Ακολουθούν ο δεξιός υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν με 19% και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν επίσης με 19%, ο οποίος σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις είχε ανακάμψει εντυπωσιακά και είχε ξεπεράσει τον πρώτο.

Άλλη δημοσκόπηση της Odoxa εμφανίζει τον Μακρόν να προηγείται με 24,5% της Λεπέν, που συγκεντρώνει 23%, και τρίτος έρχεται ο Μελανσόν και ο Φιγιόν με 18,5%.

Εδώ ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Αν ο Μελανσόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα επικρατούσε της Λεπέν με ποσοστό 58%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Τέλος, ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με ποσοστό 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%, σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση.

Στο μεταξύ χθες ανακοινώθηκε μετά την άρση της ασυλίας της για υπόθεση σχετικά με ανάρτηση φωτογραφιών με ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter, η γαλλική δικαιοσύνη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να άρει την ασυλία της και για την υποθεση της κατάχρησης χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για να πληρώσει δύο στελέχη του κόμματός της...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: